Gå til sidens hovedinnhold

– Dette lover godt for fremtiden

Artikkelen er over 3 år gammel

Frams tre utøvere i Vikingrace i nederlandske Heerenveen gjorde sine saker svært godt i helgen, i kamp mot Europas beste i årsklassene 11–16.

Kasper Tveter, i G15, har hatt en kanonsesong så langt. Han hadde ingen optimal helg under det uoffisielle europamesterskapet, som stevnet kalles, men han fikk en sterk 4. plass totalt.

Med pappa Thor Olav som sekundant ble det gått fire solide løp av Kasper, selv om han ikke maktet å sette noen personlige rekorder i tradisjonsrike Thialf stadion i skøytebyen Heerenveen.

LES OGSÅ: Julie (12) drømmer om cupfinalen 2032

Sterk 4. plass til Kasper Tveter sammenlagt

– Han tok en råsterk 3. plass på 3000 meter, og havnet på femteplass på de andre distansene, sier lagleder Kathrine Møller Nordal – som også hadde sine sønner Filip og Didrik på plass i Heerenveen.

Filip ble totalt nummer ti i sin klasse, og lillebror Møller Nordal var superfornøyd med helgens prestasjoner.

– Han er strålende fornøyd og veldig stolt, og det er mamma også, fastslår Kathrine Møller Nordal etter yngstesønnens første stevne blant eliten i hans årsklasse.

– Filips årsklasse går fire 500-meter, og han «perset» på tre av løpene, legger hun til.

LES OGSÅ: Totalkollaps mot HamKam – men Fram var gode i en time

Didrik har flyttet til Hamar for å satse

Storebror Didrik er som en veteran å regne i Vikingrace, men i år gikk han for siste gang. Didrik, som flyttet til Hamar i fjor sommer for å gå på toppidrettsgymnaset på Vang, gikk også solide løp i Heerenveen. Likevel var han ikke helt fornøyd med en 9. plass sammenlagt i den eldste klassen.

– Didrik har skyhøye ambisjoner og er ikke helt fornøyd med helgen. Han har under ledelse av Eskil Ervik doblet treningsdosene, og han har vist god fremgang i vinter. Han fikk imidlertid ikke vist seg fra sin helt beste side denne gangen, men lang reisevei og mye styr kan ha påvirket litt, sier Kathrine Møller Nordal som uansett er strålende fornøyd med helgen.

 

– Fantastisk å være med i Heerenveen

– Å være med på Vikingrace er en fantastisk opplevelse. Det er som å være på et mesterskap for seniorer, med seremonier, banketter og mye annet moro. Dette er opplevelser for livet, og våre tre Fram-gutter får meg til å føle at dette lover godt for fremtiden, avslutter den entusiastiske laglederen.

LES OGSÅ: – Det blir selvsagt tøft å komme til semifinalen nå

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.