Gå til sidens hovedinnhold

Skremmer vekk velgere

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

FRP er tydeligvis redd for å bli oppfattet som nasjonalistisk. Særlig har ordet nasjonalkonservativ vakt redsel hos partiledelsen, uttrykt av Sylvi Listhaug.

De sporene FRP har lagt igjen det siste året vil skremme vekk mange velgere.

FRP sier at de vil beholde arvesølvet, men støtter Høyre-regjeringens salg av norsk kraft til utlandet gjennom ACER. FRP vraker innvandrings-profilen Helgheim fra nominasjon i Drammen. Ugland Jacobsen ekskluderes. Hagen og Tybring-Gjedde søkes satt på sidelinjen. FRP inngikk en avtale med regjeringspartiene om å selge innvandringsrestriksjoner mot billigere snus, brus og alkohol.

FRP har vært lunken til formynderi fra EU. FRP har ikke markert motstand mot sentralisering og nedleggelser i distriktene.

Snus-, brus- og vin- politikken er bagateller som kan endres når som helst, mens innvandring har hundreårsperspektiv. FRP velgere lurer på om FRP er i ferd med å slutte seg til islamo-gauchistene i regjeringen. Mange FRP-velgere føler seg nå hjemløse, melder seg ut eller ser seg om etter alternativer.

Listhaug, som fikk i oppdrag å henge bjella på katten i NRK, fremhever at FRP er et liberalistisk parti. Min tolkning av dette ordet er like undrende som hennes panikk for det nasjonalkonservative. Hun sier at de som vil ha en nasjonalkonservativ politikk må finne seg et annet parti.

Det er herved notert.

Kommentarer til denne saken