Slik blir været i helga

FIN SANKTHANS: Sol, litt skyer og temperaturer rundt 20-grader, er hva meteorologene melder for sankthansaften.

FIN SANKTHANS: Sol, litt skyer og temperaturer rundt 20-grader, er hva meteorologene melder for sankthansaften. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

- Det er kun sør i landet det så vidt kommer over 20 grader, melder meteorologene.

DEL

Med både pride og Sankthansaften på samme helg er det mange nordmenn som skal tilbringe mye tid utendørs. Meteorologene kan heller ikke nå love stabilt og godt sommervær, men enkelte steder blir det veldig fint.

- De som får det beste været lørdag er de som befinner seg på Sørlandet og Østlandet. Her blir det oppholdsvær og perioder med sol, sier statsmeteorolog John Smits ved Meteorologisk institutt.

- I Sør-Norge sør for Stadt og Dovre vil det bli høyere temperaturer fra og med neste uke, uttaler Kristin Seter, statsmeteorolog hos Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Hun understreker at det er Sør- og Øst-Norge som får det aller beste været med over 20 grader mange plasser og opptil 25 grader på Østlandet.

Les også (+): I snart fem år har Solveig (33) hatt et utrolig prosjekt gjemt i skuffen: – Tenk så fantastisk om vi kan få noe til å skje

Noen steder på Østlandet, og kanskje i indre Agder og Telemark kan det bli over 20 grader i helga. Også i Larvik ser det ut til at gradestokken vil vise 21 grader lørdag. Det fineste været får vi i dag, med nesten skyfri himmel og lett bris til svak vind (5-3 m/s) fra vest. Sankthansaften ser det ut til å bli litt flere skyer, men også perioder med sol. Temperaturen skal på ettermiddagen tanggere 20-tallet. Vinden blir omtrent som på lørdag, bortsett fra at den vil komme fra sørvest.

Les også: (+): Sturla Berg-Johansen rømte fra fengsel: – Jeg tok sjansen, men angret for hvert skritt jeg tok

- Det er altså kun sør i landet det så vidt kommer over 20 grader. I Sentral-Europa blir det derimot en skikkelig hetebølge. Der kan det bli godt over 30 grader mange steder, skriver meteorologene på Twitter.

De minner dessuten om at fredag er dagen da sola «snur».

Les også: Fønix-styret ville ha mer i honorar. – De mangler gangsyn

- Det vil si at vi som bor på den nordlige halvkulen sakte, men sikkert vender vekk fra sola, ettersom jorda følger sin egen bane, forklarer meteorologene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken