Gå til sidens hovedinnhold

Slutt å sutre!

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå må dere slutte å sutre!

Kjære vene - dere som nå ser at dere sannynligvis ikke vil få spille sentrale roller som vippe- eller støttepartier for en byutviklingsallianse mellom AP, SP og H, hold dere fast i fakta! La ikke skuffelsens følelser løpe av med dere.

For det første; om AP hadde vært fokusert på posisjoner først og fremst, ville de gått andre steder enn til H og SP! Det er helt naturlig at det først ble gjort sonderinger mellom partiene i de forskjellige blokkene, på valgkvelden og i dagene etterpå. Det er slik de pleier å gjøre det.

Når de nå i ettertid har funnet fram til andre løsninger enn det de pleier er det fordi fornuft ofte er bedre enn vaner. For det andre er det helt naturlig at partier endrer synspunkter og strategier i løpet av en prosess. Det heter ikke svik, det heter forhandlinger!

Tre partier er i ferd med å finne hverandre i forhandlinger fram til et stedsutviklingsprosgram. Det er ikke noe å sutre over. Det er i stedet mange grunner til å glede seg over slikt!

Derfor stemte jeg på begge de to største partiene i alliansen med en liste-stemme til det ene og en personstemme til det andre partiets ordførerkandidat.

Det er ikke et ideologisk svik. Det er støtte til en ideologi som er mer i pakt med vår tid og den tiden som ligger foran oss, enn den vi har bak oss. Det er støtte til alt vi vet om god lokalsamfunnsutvikling i samspill og samarbeid - ikke i konflikt og opportunisme.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.