Snart klart for ny Hitparade: – En god hitlåt skal kunne treffe deg i sjelen 30 år etter at du hørte den første gang

HITPARADEN: Bak fra v/ Anders Gjønnes, Rune Haglund, Marit Strømøy, Nils Mathisen og Line Kaupang.

HITPARADEN: Bak fra v/ Anders Gjønnes, Rune Haglund, Marit Strømøy, Nils Mathisen og Line Kaupang. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det skal være noe mer enn bare ei hitlåt, publikum skal kunne relatere til den, og målet er at de skal gå ut av salen etter endt konsert med et smil om munnen.

DEL

– Ja, det er litt av hvert som skal på plass før alt er klart, det krever en del planlegging med en så stor produksjon, men artistene er klare, repertoaret er spikret, og vi er veldig godt i gang med resten, sier Rune Haglund, produsent for Hitparaden.

Hitlåter fra 5 tiår

Vokalistene som skal boltre seg i hitlåter er Line Kaupang, Anders Gjønnes, Marit Strømøy og Øyvind Kristoffersen, med et band bestående av Nils Mathisen (vokal og keyboard), Rune Haglund (Trompet), Espen Hauge (Bass), Ola Welo (Saksofon og keyboard), Rolf Øyvind Hæg (Trommer) og svenske Mats Johansson (Gitar).

– Med så mange gode vokalister som utfyller hverandre så godt, har vi egentlig kunnet velge å vrake i låter. Repertoaret består av kjente hitlåter fra 60 tallet og fram til i dag. Hovedmålgruppa vår er nok voksne mennesker som husker det fargesprakende 80 tallet, og kanskje enda litt lenger tilbake, men her finner du også mange nyere låter, sier Nils Mathisen.

– Ja, hadde jeg ikke stått på scenen hadde jeg definitivt sittet blant publikum jeg også, og jeg er fremdeles i 20 årene, sier Kaupang.

Les også: Knut (99) har vært koral-gjest i nesten 100 (!) år: – Vi har vært her så mange ganger at dette er blitt vår faste plass

Fra Beatles til a-ha, og enda litt lenger

– Vi har valgt låter som på en eller annen måte har satt spor i folk. Låter mange forbinder med spesielle hendelser, eller rett og slett bare forbinder med en glad ungdomstid. Det skal være noe mer enn bare ei hitlåt, publikum skal kunne relatere til den, og målet er at de skal gå ut av salen etter endt konsert med et smil om munnen, forklarer Haglund.

– Selv hadde jeg en skjellsettende opplevelse da jeg hørte Elton Johns «Yellow brick road» for første gang, og det er nettopp sånne låter vi gjerne vil treffe publikum med, låter som treffer deg i hjertet, sier Mathisen.

Hitparade-gjengen vil ikke røpe for mye, men lover at alle kommer til å falle for fristelsen til å synge med i løpet av kvelden.

– Det er et helt nytt repertoar, og vi kan vel avsløre så mye som at Beatles er med, og dessuten blir det a-ha helt uten trommemaskiner. Det blir en musikalsk reise gjennom fem tiår, med alle de artistene som har satt spor etter seg i både sjel og minne, smiler Mathisen.

Matservering på Sanden

– Vi er stort sett veldig tro mot låtene, men med fullt band med både blåsere, trommer og perkusjon åpner det for å bygge litt videre på låtene. Der 80 tellet brukte trommemaskiner har vi helt ekte trommer. Jeg må også skryte litt av det gode samarbeidet vi har med Kulturhuset Bølgen, det betyr så mye for en produksjon som dette å samarbeide med folk som er så proffe på både lyd og lys, sier Haglund.

– Nytt av året er at vi starter opp allerede to timer før selve konserten med matservering på Sanden. Der vil det også bli en liten akustisk forsmak på det som skal skje inne i storsalene senere på kvelden, sier Mathisen.

Les også: Hadde besøk av elever fra Europa

Party og allsang

Det er andre året Hitparaden arrangeres i Larvik. Line Kaupang og Anders Gjønnes var også med i fjorårets Hitparade.

– Det var veldig moro i fjor, blir minst like bra i år. Det er så gøy å få synge låter som jeg har et sterkt forhold til selv, men som du også merker at publikum har et helt spesielt forhold til, smiler Kaupang.

– Ja, dette blir absolutt vel verdt å få med seg. Det blir party og allsang, stor variasjon og ikke minst kvalitet. Vi fire sammen har kapasitet til så mye mer enn det vi kan gjøre alene på en scene, forklarer Gjønnes.

Hitparaden går av stabelen i Storsalen på Bølgen 1. og 8. juni, billetter kan kjøpes på Bølgen kulturhus sine nettsider. Det blir også en konsert i Fon-teltet i Sandefjord den 7. juni.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken