Er det derfor det er mannen som griller?

KJØNNSFORSKJELL: Menn slenger oftest rødt kjøtt på grillen, mens ti ganger så mange kvinner som menn vil grille grønnsaker.

KJØNNSFORSKJELL: Menn slenger oftest rødt kjøtt på grillen, mens ti ganger så mange kvinner som menn vil grille grønnsaker. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Myten sier at det er mannen som er grillsjef i familien. Er det på grunn av kjærlighet?

DEL

Ti ganger så mange kvinner som menn foretrekker grønnsaker på grillen. Mens en av ti kvinner foretrekker grønnsaker som grillmat, mens bare én av 100 menn er enige i den prioriteringen, viser en undersøkelse Sentio har utført for Nationen.

Menn foretrekker rødt kjøtt, og hver tredje mann griller storfekjøtt. Det gjelder kun én av fem kvinner.

Matforsker Annechen Bugge tror at menns kjærlighet til rødt kjøtt kan komme av at kjøttmat knyttes til maskulinitet og mandighet. Hun sier også at kvinner spiser mer grønnsaker enn menn generelt, noe som skyldes at kvinner er mer helsebevisste enn menn.

– Det har likevel vist seg at denne bevisstheten også sprer seg blant menn.

Undersøkelsen viser også klare aldersforskjeller i grillvanene til nordmenn. Folk over 55 år foretrekker svinekjøtt og fisk, mens de under 35 heller vil ha storfekjøtt, kylling og grønnsaker på grillen.

Artikkeltags