Gå til sidens hovedinnhold

– Spennende å spille på en festival med mange band jeg ikke har hørt om før

Artikkelen er over 2 år gammel

Christopher Haugan Lyngedal (24) og bandet Suicidal Ninja Monkeys spiller på Larvik Experimental Musicfestival (LEX) i helga. Jan Walaker har akkurat hentet Mick Rock, som er flydd inn fra New York.

– LEX er et veldig kult arrangement, og jeg håper ikke folk lar seg avskrekke av at det kalles en eksperimentell musikkfestival, sier Christopher Haugan Lyngedal.

Vi finner han inne i Speak On, musikkbutikken i Kongegata.

– Bandet vårt, Suicidal Ninja Monkeys, er vel kanskje det eneste fra Larvik som spiller på LEX, sier han.

Jan Walaker har tidligere fortalt at Nicolai Sverdrup fra Larvik skal spille trommer på åpningen fredag, og så spiller Jan Robert Myhre fra Hedrum i Blåboksen på søndag sammen med Dürbeck, Eriksen og Thomessen fra Sandefjord.

Christopher spiller gitar i bandet, og har vært med å arrangere flere festivaler tidligere, blant annet Larvik Rockfestival.

– Det er kult at Mick Rock kommer på festivalen, han er jo selveste David Bowie-fotografen, og jeg er svoren David Bowie fan, smiler han.

(saken fortsetter under bildet)

Kult at selveste Bowie-fotografen kommer

Christopher Haugan Lyngedal er vokst opp i Lofoten før familien flyttet til Vestfold.

– Jeg studerte i Porsgrunn i halvannet år, og stakk alltid innom Speak On mens jeg ventet på bussen til og fra. Jeg hadde på det tidspunktet reparert gitarer hjemme på gutterommet i et par år, og fikk etter hvert tilbud om å flytte verkstedet mitt til Speak On. Så ble det mer og mer tid på Speak On enn forelesninger, før jeg til slutt la studiene vekk til fordel for det jeg egentlig brenner for, nemlig musikk.

Han fortsetter:

– Til daglig jobber jeg her sammen med Dan Arneson, som i tillegg til å drive Speak ON er vokalist i Suicidal Ninja Monkeys.

I tillegg spiller han i et annet band, Lick Em By Smiling, som er et tribute band til David Bowie.

(saken fortsetter under bildet)

LES OGSÅ: Jan vil starte ny musikkfestival: – David Bowie eksperimenterte hele tiden, vi fortsetter i Larvik!

Lydia Lunch og ShitKid

– Nå har jeg hentet Mick Rock på Gardermoen og innkvartert han på The Thief. Rock skal ha en liten fotoutstilling i Oslo i tillegg til Larvik, som åpner på onsdag, sier Jan Walaker, som arrangerer LEX.

Fredag er det selveste Mick Rock som foretar den store åpningen av LEX musikkfestival på Sanden. Fra da av braker det løs med flere band og artister fredag, lørdag og søndag.

– Billettsalget har gått litt tregt, så jeg håper folk trår til og blir med på den nye festivalen på Sanden, sier Jan Walaker, som forteller at det kommer en god del folk fra Oslo som har meldt seg på.

– Jeg gleder meg til å oppleve størrelser som Lydia Lunch, Blyth og ShitKid her i Larvik, og flotte artister som Mark Steiner, Oddrun Valestrand og Dürbeck, Eriksen, Myhre og Thommesen, sier Jan Walaker.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.