Spent før årets påmeldingsstart for humanistisk konfirmasjon

SEREMONI: Humanetisk konfirmasjon skal holde sin seremoni i Bølgen i september.

SEREMONI: Humanetisk konfirmasjon skal holde sin seremoni i Bølgen i september. Foto:

128 ungdommer valgte Humanistisk konfirmasjon i Larvik i år. Gry Marthinussen, konfirmasjonsansvarlig i Larvik, er spent på årets påmelding etter en annerledes vår for mange.

DEL

– Da koronakrisen rammet Norge, påvirket det naturligvis årets konfirmasjoner. Her i Larvik var vi så heldige at vi fikk flyttet seremonien til 19. september i Bølgen kulturhus. Det er vi veldig glade for, og derfor gleder vi oss ekstra til høsten i år, forteller hun i en pressemelding.

Nå er det imidlertid noe annet som står høyt på agendaen for konfirmasjonsansvarlig. Konfirmasjonspåmeldingen for 2006-kullet startet nemlig tirsdag 2. juni for medlemmer og mandag 8. juni for alle.

LES OGSÅ: Slik reagerer vi på korona-krisen: Bryllup og dåp utsettes, begravelsesseremonier droppes

En mulighet til å utforske

Humanistisk konfirmasjon er en mulighet for unge til å finne ut av hva de står for, og hva som er viktig for dem. Det gjør de gjennom et kurs over 10 uker, som blant annet tar opp temaene humanisme, identitet og kritisk tenkning. Kurset avsluttes med en høytidelig seremoni der familie og venner er gjester.

– Det er de foresatte som må melde på sin konfirmant, og her i Larvik åpner påmeldingen 8. juni, forteller Marthinussen.

LES OGSÅ: Her forteller Joakim 150 konfirmanter hvordan det er å leve som skeiv i Larvik


For alle, uansett livssyn

– Alle ungdommer som ønsker det kan velge Humanistisk konfirmasjon, uavhengig av eget eller foresattes livssyn. Man behøver ikke være medlem av Human-Etisk Forbund for å delta på Humanistisk konfirmasjon, presiserer Marthinussen.

Etiske dilemma og tankeeksperiment er viktige momenter.

På konfirmasjonskurset deltar konfirmantene i øvelser hvor de utfordres til å ta stilling til etiske dilemmaer. Er alle mennesker like mye verdt? Hvordan kan vi vite hva som er rett og galt? Dette er spørsmål som sjeldent snakkes om i det daglige eller på skolen, og som de får mulighet til å undersøke og utforske.

– Kursene ledes av engasjerte frivillige kursledere, som har fått god opplæring. Mange kursledere i Human-Etisk Forbund er kursledere for våre konfirmanter år etter år, sier Marthinussen.

Humanistisk konfirmasjon består av 10 kurskvelder, og avsluttes med en høytidelig seremoni.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken