– Disse arrangementene har vært en suksess hele tiden, og nå blir vi større enn noen sinne, sier Andreas Faugstad, som er leder for spillekveldene i klubben.

I lånte lokaler

Valby ungdomsklubb har arrangert LAN i alle skolens ferier de siste 10 årene, og har måttet flyttet ut fra Valby skole fordi skolen har vært stengt.

I stedet har klubben lånt lokaler ulike steder i kommunen, og fått hjelp fra lokale bedrifter.

– I år som i fjor får vi være i NFU-bygget på Faret, og det er vi veldig glade for. Det fungerte svært godt å ha arrangementet der i fjor, sier han.

– I år har vi også fått svært godt hjelp fra Larvik kommune, noe som hjelper oss veldig, sier Faugstad.

Les også: Niclas (24) kjemper om millionpremie i poker-NM

 

Mer enn data

LAN er spillkvelder der deltakerne tar med seg sitt eget datautstyr og sine egne spill, og så spiller mot de andre deltakerne eller spillere andre steder i verden.

LANet i vinterferien foregår fra torsdag til søndag, og mange av deltakerne overnatter i lokalene.

– I år har vi også et litt ekstra spennende innslag å by på, sier Andreas Faugstad.

– Fredag kommer pokerspilleren Niclas Schau Bjørkås fra Larvik, og da kan de som vil få prøve seg på spillet. Uten pengepremier naturligvis, men noen premier skal vi klare å finne fram, sier han.

Les også: Det ordnet seg for LANet

God sikkerhet

Spillekveldene er for ungdom mellom 12 og 18 år, og Andreas Faugstad sier at arrangøren legger stor vekt på at det er sikkerhet og godt vakthold.

– Det vil være voksne tilstede hele tiden, og ingen andre enn deltakerne slipper inn i bygget de dagene arrangementet pågår.

Les også: Fem timers søvn siden torsdag

– Dette er også et fullstendig rusfritt arrangement, så alle kan være trygge på det foregår i gode rammer, sier Faugstad.

Så langt har 30 ungdommer meldt seg på arrangementet. I fjor ble tallet til slutt 45, og Andreas Faugstad sier at det fortsatt er mulig å sikre seg en plass til årets LAN.