SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Advarer mot nye nettspill

Nettspillutvikler Hans Erland Ringsvold og administrerende direktør Torbjørn Almlid i Norsk tipping lanserte  nye nettspill både for pc, mobil og nettbrett.

Nettspillutvikler Hans Erland Ringsvold og administrerende direktør Torbjørn Almlid i Norsk tipping lanserte nye nettspill både for pc, mobil og nettbrett. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Organisasjonen Spillavhengighet Norge advarer mot de nye nettspillene til Norsk Tipping.

DEL

(Siste) Selskapet selv mener spillene er et ansvarlig alternativ til utenlandske spill.

Norsk Tipping lanserte totalt 65 nye spill innen sjangrene nettkasino, nettbingo, nett-flax og underholdningsspill torsdag. Spillene, som kan tas i bruk på mobil, nettbrett og PC, rulles ut i løpet av neste uke.

– Dette er en nødvendig og viktig modernisering av Norsk Tippings spillportefølje. Hittil har vi vært svake på digitale pengespill, noe som har ført til at utenlandske aktører, som ikke har lisens i Norge, har fått fotfeste, sier administrerende direktør Torbjørn Almlid i Norsk Tipping til NTB.

Selskapet har utviklet spillene etter oppdrag fra Kulturdepartementet, som har ønsket at de store beløpene nordmenn i dag bruker på utenlandske spillselskaper, heller skal pløyes tilbake til samfunnsnyttige formål i Norge.

Almlid sier anslag fra Lotteri- og stiftelsestilsynet viser at nordmenn bruker netto 500-600 millioner kroner på utenlandske nettspill.

– Vi har tro på at vi kan få tilbake 200 millioner kroner årlig av dette, som kan brukes på gode formål i Norge, sier Almlid.


Nei til lokking

Departementet har også bestilt spill som minimerer risikoen for spillavhengighet.

Som svar har Norsk Tipping utviklet såkalte ansvarlighetsverktøy som følger med spillene.

– På våre spill må du verifisere deg med sikker identifikasjon, det er ikke lov å spille på kreditt og du må sette dine egne grenser for hvor mye du vil tape før du logger deg på. Vi sier også nei til bonuser, lokkeprogram og vip-programmer. I tillegg tilbyr vi verktøy for spillepauser, selvtester og et program som gir oversikt over egen spilleatferd, sier Almlid.


Tapsgrenser

Organisasjonen Spillavhengighet Norge advarer imidlertid mot spillene.

– Spillene til Norsk Tipping kan virke enklere og mindre farlig, men vi frykter de vil fungere som et springbrett til mer alvorlige spill, sier nestleder i organisasjonen, Unni Bergsvenkerud, til NTB.

Organisasjonen er også kritisk til at alle ansvarlighetsverktøyene i spillene ikke er gjort obligatoriske. I tillegg er grensene for hvor mye man kan tape, satt for høyt, mener Spillavhengighet Norge.

Tapsgrensene er satt til 4.000 kroner per dag, 7.000 kroner per uke og 10.000 kroner per måned.

– Vi er veldig skuffet over at Norsk Tipping lanserer disse spillene, fordi det er en type spill som skaper avhengighet for mange, sier Bergsvenkerud. (ANB-NTB)

Kommentarer til denne saken