Den 11.12.13 blir en lett dato å huske for Asker-mannen som hadde seks rette på VikingLotto-kupongen sin. Mannen fra Asker kan nemlig om bare få dager vente seg hele 115 901 290 kroner inn på konto! Dette er den nest største utbetalingen i Norsk Tippings historie, skriver Norsk-Tipping på sin nettside.

Den heldige vinneren er en mann i 50-åra fra Asker. Han var uvitende om hendelsen da Norsk Tipping ringte.

- Er dette virkelig sant?, var hans første reaksjon. - Hvor mye har jeg vunnet? - Jeg står utrolig nok fortsatt godt, sa han videre da han fikk gjentatt premiesummen på 115 109 290 kroner. - Dette er en helt utrolig god følelse, den kan ikke beskrives, men jeg får en umiddelbar trang til å hoppe rundt i rommet, uttrykte han videre.

Før trekningen var den totale premiepotten på 131,8 millioner kroner, fordelt på en førstepremie på 5,4 millioner kroner, en internasjonal lykketallspott på 26,4 millioner kroner og en norsk lykketallspott på 100 millioner kroner.

I tillegg til den heldige nordmannen, var det også en danske som hadde seks rette. Dansken og nordmannen deler dermed førstepremien og den internasjonale lykketallspremien som ga 15,9 millioner til hver, mens nordmannen i tillegg innkasserte 100 millioner kroner ekstra.

Lykketallet som utløste den høye premien var tallet 6 - og det befant seg altså i Akershus-mannens vinnerrekke.

Vinnerrekken og tallene Akershus-mannen for alltid kommer til å huske er: 3-6-7-13-34-35

Nest største

Bare én gang tidligere har Norsk Tipping utbetalt en større premie. Det var i mai i år, da en mann fra Troms vant svimlende 216 millioner kroner, også det i Viking Lotto.

På tredjeplass kommer en premie på 102 millioner kroner, som gikk til en mann fra Skien etter full klaff i Eurojackpot. Også det skjedde i mai i år.