Laila vant 10,7 millioner. John Harald vant 4,4 millioner.

[Drammens Tidende] Laila Nordby (71) vant nesten elleve millioner kroner i Lotto. Hun er én av 18 som ble spillmillionær i drammensområdet i 2013.

Selv om det blir småpenger sammenlignet med en buskerudmann som vant 106 millioner kroner 1. juledag er hun i usedvanlig godt selskap.

I 2005 krysset mannen John Harald Nordby (74) også riktig på Lottokupongen og kasserte inn 4,4 millioner kroner.

– Vi lever ikke så mye forskjellig fra før, men jeg må innrømme at jeg ikke kvier meg for å kjøpe det jeg har lyst på når jeg er i butikken, forteller fruen til dt.no.

– Det eneste jeg har skeiet ut med er å kjøpe et armbånd og et par øredobber som matcher et kjede jeg hadde, men det kostet bare noen få tusenlapper, legger hun til.


Overrasket med gave

Ekteparet Nordby i Solbergelva har tre barn, fem barnebarn og ett oldebarn. Det har også dryppet litt på dem.

– Det var ikke så mange av dem som visste at jeg hadde vunnet. På en barnedåp i høst hadde jeg med ni konvolutter, én til hver av dem med kvittering på at 300.000 kroner var overført til deres konto, forteller hun.

– Det er jo det de har fått nå. Jeg har fortsatt penger på bok, i tillegg til andre eiendeler som kommer senere, legger hun til.

Etter at John vant i 2005 kjøpte de leilighet i det ombygde Veveriet i de tidligere lokalene til Solberg Spinneri.

Da Lailas konto ble fylt opp, kjøpte de én leilighet til i samme komplekset. Den har ett av barnebarna (26) fått til disposisjon.

En leilighet på den spanske solkysten har også kommet til.


Jul i Spania

De hadde bestilt en ferietur til Kreta til sommeren, men etter at de kjøpte egen leilighet ble den turen avlyst.

– Vi feirer jul i Spania fra 2. juledag, og blir der i godt og vel en uke. Vi har vært der i tre uker på det meste, men det er for lenge. Det er alltid best å komme hjem til selg selv, forklarer fru lottomillionær.

– Vi kjøper alltid billigste flybillett, tar med håndbagasjen og reiser. Det kan vi jo gjøre hvilken dag som helst, og det gir en god følelse av frihet, legger hun til.