Natt til torsdag fikk 18 år gamle Merete Langås Danielsen fra Sandefjord vite at hun vant 1.7 millioner kroner i VikingLotto onsdag.

– Jeg begynte å gråte, sier Merete, som er på studietur i Israel til Norsk-Tipping.

Onsdag vant Merete Langås Danielsen 1.720.460 kroner i VikingLotto. Norsk Tipping klarte ikke å komme i kontakt med Sandefjord-jenta onsdag kveld. Torsdag formiddag ringte hun imidlertid tilbake, og det var en glad jente, skriver selskapet.

- Jeg er på studietur i Israel med idrettslinjen ved folkehøgskolen jeg går på. Jeg så det hadde ringt noen ganger på telefonen min i går, men det var så mye opplegg på kvelden at jeg ikke fikk svart. Jeg sendte telefonnummeret til pappa. Han sjekket og så det var fra Hamar. Da begynte han å sjekke VikingLotto-kupongen og så at jeg hadde vunnet 1.7 millioner kroner. Mamma ringte meg klokkken 01 i natt og fortalte det. Jeg gråt i telefonen. Etterpå ble det full jubel på rommet – det ble lite søvn i natt, sa Merete Langås Danielsen til Norsk-Tipping.

Spare litt

Det hadde knapt gått opp for henne da Norsk Tipping snakket med henne i 10-tiden torsdag. Men hun innrømmet at det åpner seg nye muligheter som student nå som hun har vunnet så mye penger.

- Jeg lever i en drøm. Det er så morsomt og så fjernt! 1.7 millioner kroner – det er så mye penger! De kommer godt med. Jeg er student, og vil kanskje bruke noe av pengene på et sted å bo. Jeg har også lyst på bil. Men jeg skal spare litt – i tillegg vil jeg reise litt og oppleve ting, sa hun.

USA-tur

Hun fortalte at det var moren som leverte kupongen for henne.

- Jeg skal dele med mamma og pappa. Blant annet skal jeg spandere tur til San Francisco på mamma, sa 18-åringen, som flyttet fra Sandefjord til Bergen i sommer for å gå på folkehøyskole.

- Litt tilfeldig at jeg havnet i Bergen, men det er en fin by, og idrettslinjen ved folkehøyskolen her er kjent for å være den kanskje beste i Norge. Dessuten er det kort vei hjem med direkte fly til Sandefjord. Senere har jeg lyst til å studere økonomi. Kanskje blir det Handelshøyskolen i Bergen, sa den unge millionæren til selskapet.