Oslo (NTB): En nordmann fikk litt av en julegave første juledag. Seks rette i vikinglotto ga pene 106 millioner kroner i gevinst. Det er den tredje største premien i historien.

Tallene 5, 7, 13, 29, 33 og 39 gjør at en spiller i Buskerud kan kose seg litt ekstra i juledagene.

Den norske lykketallspotten ble utløst, ved tallet 39, noe som automatisk ga spilleren rundt 100 millioner. Totalt får den heldige vinneren utbetalt 106.577.325 kroner.

Selve førstepremien deler han med en finne, men lykketallspotten får nordmannen beholde helt selv. Den har vokst seg stor over lang tid nå, og allerede i neste trekning, første nyttårsdag, ligger det igjen 100 millioner i den norske lykketallspotten.

I tillegg ventes det at den «vanlige» førstepremiepotten skal være på 4 millioner og den internasjonale lykketallspotten på det samme.

Onsdagens premie er den tredje største i Viking Lottos historie. 2013 har virkelig vært et rekordår. I mai vant en mann fra Troms 216 millioner, mens en Asker-mann ble 116 millioner kroner rikere 11. desember.

Også i helga ble det storgevinst til en norsk Lotto-spiller da en spiller i Trøndelag kunne innkassere 43 millioner kroner. (©NTB)