Alle Lotto-millionærene har sin unike historie. Så langt i 2013 er det blitt 213 Lotto-millionærer. Norsk-Tipping har samlet et knippe vinnerhistorier fra de siste månedene.

Sydentur, oppussing av huset, gi bort penger, slippe studielån, bli gjeldfri.

Dette er fellesnevnerne ved de som er blitt Lotto-millionærer i 2013.

Her har er noen av historiene:

* Nytt hus:

I SuperLotto 22. juni var Birte Jeanette Tronhaug (38) fra Nesttun en av vinnerne. Sammen med samboeren Tony og deres sønn Alexander hadde akkurat kjøpt nytt hus da de fikk telefon fra Hamar.

- Nei, Gud så kjekt. Vi flyttet inn i nytt hus for ei uke siden og det har vært fint, men som de fleste som kjøper nytt hus har vi også følt på at det ble dyrt nok, så dette er jo helt fantastisk, sa Birte Jeanett Tronhaug.

* Slipper studielån:

22. juni ble også en 25-åring fra Molde Lotto-millionær. Han vant 4.026.735 kroner.

- Før jeg vant i Lotto hadde jeg tenkt til å ta opp lån hos Lånekassen. Nå kommer jeg nok til å droppe det, sa mannen, som også ønsket å investere noen av pengene.

* Snakk om flaks!:

I Lotto-trekningen 5. oktober vant en mann i 60-årene fra Røyken 3.686.520. Tidligere samme dag hadde han innkassert 209.212 kroner på syv rette i V75. Han hadde full klaff på spillfronten lørdag. Først vant han 209.212 kroner i V75. Så fikk han syv rette i Lotto og innkasserte 3.686.520 kroner til!

- Vanligvis har jeg ikke flaks, men av og til skjer det, sa mannen.

* Heldig taste-bommert!

21. september ble det dobbelt opp med syv rette for en mann fra Hordaland.

44-åringen leverte begge femukerskupongene via mobiltelefon 13. september, med kun 50 sekunders mellomrom mellom innleveringene.

– Jeg leverte tre kuponger via mobilen, og var ikke sikker på om jeg fikk levert den éne. Så da trykket jeg en gang til, sa mannen til Norsk Tipping.

Begge kupongene gikk inn med syv rette.

* Fikk et nytt liv:

I SuperLotto 21. september vant en kvinne fra Troms 41 millioner kroner. Pengene forandret livet til kvinnen som hadde det vanskelig økonomisk.

- Det var så vidt jeg hadde råd til å levere en Lotto-kupong, sa hun.

Kvinnen fortalte hun skal kjøpe seg hus – i tillegg vil hun hjelpe barna sine økonomisk.

* Rakk ikke ferjen - ble Lotto-millionær:

Hadde det ikke vært for at en 65-åring fra Trondheim ikke rakk en ferje på Vestlandet, hadde han ikke blitt Lotto-millionær.

- Jeg tipper sporadisk. Denne kupongen kjøpte jeg fordi vi ikke rakk ferjen da vi var på ferie, sa han.

* Ble dikter på direkten:

En mann fra Stord vant 1.6 millioner kroner i Lotto 14. september. Da slo mannen til med dikt til trekningsredaktøren fra Norsk Tipping som ringte ham og overbrakte den hyggelige beskjeden.

– Du mi vakre rose, du er ein gullklump, kom det spontant frå ein av kveldens vinnarar, diktet Stord-mannen, som holdt det gående med flere dikt gjennom telefonsamtalen.

Jordnære Lotto-millionærer

I en nylig undersøkelse utført av Norsk Tipping tidligere i 2013 ble 30 av Lotto-millionærene som vant én million kroner eller mer i 2012 tilfeldig plukket ut. Undersøkelsen tok i hovedtrekk for seg hvordan de hadde feriert, og om de hadde kjøpt seg ny bil eller hytte.

* 68 prosent hadde brukt deler av premien sin på å reise. 45 % av disse hadde valgt å dra på chartertur.

* 71 prosent hadde også valgt å spandere ferietur på andre, og dette var som oftest barn og ektefelle. En mindre andel hadde spandert ferietur på venner, søsken eller foreldre.

* 58 prosent av de spurte hadde kjøpt seg ny bil, og av disse var det hele 28 prosent som hadde valgt bilmerket Toyota fremfor andre bilmerker. Luksusbilen BMW lå helt nede på sjette plass over foretrukket bil med 11 %.

* Bare 13 prosent hadde investert i ny hytte.