SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Cardiff kjemper for å overleve

Den tidigere Brann-spilleren Oumar Niasse (t.v.) spiller for Cardiff City nå. (Mark Kerton/PA via AP)

Den tidigere Brann-spilleren Oumar Niasse (t.v.) spiller for Cardiff City nå. (Mark Kerton/PA via AP) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hjemme i Wales er Cardiff vanskelige å slå.

DEL

Oddstips (Bergensavisen) Spillsenterets øvrige fredagsmeny:

Oddssingel Premier League: Cardiff kjemper for å overleve

Oddssingel Premier League: Fulham hater London-derbyene

Oddsdobbel: Festen fortsetter i Berlin

Det er et meget innholdsrikt langoddsprogram vi har foran oss fredag og det er faktisk to Premier League-kamper på menyen. I tillegg er Milan i aksjon i Serie A, det er kamper i både Bundesliga, La Liga og Ligue 1 og den danske superligaen. Som vanlig er det også et kamper i 2. Bundesliga og full serierunde i Ligue 2 i Frankrike. Og i ski-VM er det kombinert stor bakke for gutta på plakaten. I tillegg spilles det fem kamper i NHL natt til lørdag.

NB! Fredag kan du vinne 185 millioner kroner i Eurojackpot. Lever kupongen her!

Cardiff City – Watford 2,85 – 3,15 – 2,25 H (spillestopp kl.

Cardiff City er fortsatt en klubb i sorg etter det tragiske dødsfallet til den nyinnkjøpte Nantes-spissen Emiliano Sala. Den argentinske angriperen mistet livet i en flystyrt i Den engelske kanal.

Allerede før Sala er begravet krangler de to klubbene, Nantes og Cardiff, om når første del av innbetalingen av overgangssummen på 190 millioner kroner skal overføres til den franske klubben.

Cardiff-manager Neil Warnock må prøve å overse tumultene om Sala-overgangen, og heller konsentrere seg om det sportslige. For selv uten rekordkjøpet har waliserne hevet seg voldsomt i februa.

The Bluebirds som var favoritter til å rykke ned før sesongen, ser mye bedre ut nå. De vunnet mot både Bournemouth (2–0) og Southampton (2–1) i Premier League, og Neil Warnocks menn er nå over nedrykksstreken.

Men de kan ikke slappe av, for det er tett i bunnen av Premier League-tabellen. Det er kun tre poeng som skiller Crystal Palace på 13.-plass og Southampton som ligger under nedrykksstreken.

Dersom Cardiff klarer å ta tre poeng mot Watford fredag vil de suse opp på 13.-plass og legge press på de andre lagene rundt dem i nedrykkskampen.

The Bluebirds startet sesongen forferdelig svakt. De tok kun to poeng på de åtte første kampene, men siden den gang har de tatt syv seire og noen uavgjorte.  

Men Watford er ingen enkel motstander. The Hornets fikk en pangstart på sesongen med fire seire på rad, men så sviktet formen. Fra midten av desember har de vist bra takter igjen. Nå står London-laget med fire seire, fem uavgjorte og kun to tap på de elleve siste Premier League-kampene.

Den statistikken gjør at Javi Garcias menn er oppe på en imponerende åttendeplass, og de kjemper med Wolves om syvendeplassen som gir Europa League-kvalik neste sesong. De ligger også fire poeng foran Everton som har underprestert kraftig denne sesongen.

Cardiff på sin side har vunnet fire av de siste syv kampene hjemme på Cardiff Stadium. De har kun tapt mot Manchester United og Spurs. De har vunnet mot en rekke lag som er på samme nivå som Watford. Brighton, Wolves og Bournemouth har alle reist hjem fra Wales uten poeng.

De mest overtroiske må vente til like før kampstart før de leverer oddsbongen sin. Det kan være lurt å kikke på hvem som starter. Alle Watfords ti seire denne sesongen har nemlig kommet med Abdoulaye Doucoure i startoppstillingen.

Cardiff håper at Victor Camarasa skal bli friskmeldt til kampen mot Watford. En som iallfall er spilleklar er Sean Morrison, han har vært ute i fem uker på grunn av en operasjon.

Watford får tilbake Roberto Pereyra, Isaac Success og Sebastian Prödl. Alle tre har vært ute med skader.

Kiko Femenía, som sliter med en strekkskade, er den eneste spilleren som er på skadelisten til hovedtrener Javi Gracia.

Jeg tror Cardiff tar sin tredje seier på rad fredag. De har vist en fantastisk hjemmeform, og de har også en bra statistikk mot Watford hjemme i Wales. De har kun tapt én av de siste seks ligakampene. Dersom Cardiff tar sin tredje seier i Premier League, vil det være første gang de vinner tre kamper på rad i toppdivisjonen siden 1961. Oddsen på hjemmelaget er brukbare 2,85.

Klikk her for å levere dette spillet