SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Åpner Solskjær med seier på lørdagskupongen?

Ole Gunnar Solskjær har tatt over Manchester United, og leder dem for første gang mot Cardiff halv syv lørdag kveld.  Foto: Fredrik Hagen (NTB scanpix)

Ole Gunnar Solskjær har tatt over Manchester United, og leder dem for første gang mot Cardiff halv syv lørdag kveld. Foto: Fredrik Hagen (NTB scanpix) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Svaret får du i våre analyser!

DEL

Lørdagskupongen (Bergensavisen) Spillsenterets øvrige lørdagsmeny:

Oddssingel Premier League: Arsenal får kamp av Burnley

Oddsdobbel Premier League: Sprek Premier League-dobbel til over fire ganger innsatsen

Oddssingel Premier League: Nå har det løsnet for West Ham

Oddssingel Premier League: Nå får vi se Paul Pogba på sitt beste

V75 Drammen: V75 Julebonanza starter i Drammen

En ny lørdagskupong står for tur. Siste sjanse når det gjelder lørdagsspillet til å sikre noen julepenger. Utfordringen denne gangen er helbritisk, og består av henholdsvis sju og fem kamper fra Premier League og Championship. Noen klare favoritter, der Chelsea og Manchester City på hjemmebane skiller seg ut. Det er dog mange åpne kamper, slik at de som er heldige og dyktige i premiejakten denne gangen, fort kan sikre et pent jule gratiale fra Hamar. Innleveringsfristen er 15:55, og bonuspotten har steget til 1,8 millioner kroner før dagens kupong.

NB! Super-Lotto på lørdag. 40 nye Lotto-millioner på lørdag. Leverer kupongen her!

1. Cardiff - Manchester United 
Kupongens åpningskamp kommer fra Wales og Cardiff City Stadium. Manchester United kommer på besøk. Hjemmelaget er to poeng over nedrykk, mens gjestene fra Manchester som sliter voldsomt med å innfri forventningene, ligger på plass nummer seks. 

Cardiff som rykket opp sist sesong, er som ventet innblandet i den nedre delen av tabellen. I øyeblikket skiller fattige to poeng ned til nedrykk, og sesongen blir nok en kamp for ny kontrakt med Premier League. Hjemme i Wales har Cardiff brukbare 4-1-4. Med bare et poeng på bortebane blir dog fasiten mager. Bare bunnlaget Fulham har sluppet inn flere mål enn Cardiff denne sesongen. Laget tapte siste kamp 2-3 borte i London mot Watford, men vant nest sist 1-0 hjemme mot Southampton. Det skal dog sies at hjemmelaget står med tre strake på hjemmebane, og dette er veldig sterkt. Ingen av disse er topplag, men det er likevel godt gjort!

Se alle sesongens nye Manchester United-drakter her!

Cardiff har Richards, Ward, Cunningham og Bennett tvilsomme med småskader. 

Manchester United sliter voldsomt i forhold til forventningene. Klubben gikk tirsdag til det drastiske skrittet, og løse manager Mourinho fra stillingen. Som de fleste vet, har legenden Ole Gunnar Solskjær nå fått jobben frem til sommeren. Det har ført til blandede reaksjoner, men uansett vil Solskjær være et populært valg blant United sine tilhengere. Det er bare å ønske nordmannen lykke til. Måtte han lykkes i fotballens kanskje vanskeligste jobb. Laget ankommer Cardiff på sjetteplass på tabellen. Det er smått utrolige 19 poeng opp til Liverpool på tabelltopp. Et paradoks er det at Cardiff er Solskjær sin første motstander. Det er som kjent klubben han fikk sparken i for en tid tilbake. 

Liverpool var motstander i United sin siste kamp. På Anfield ble de røde djevlene totalt utspilt og ydmyket med 1-3 tap. Borte står United med svake 3-2-4 etter ni spilte. Sanchez er ute med skade, mens Smalling, Shaw og Rojo alle er tvilsomme før turen til Wales. Bare fire lag i Premier League har sluppet inn flere mål enn United etter 17 spilte. Med kanskje ligaens beste keeper i De Gea sier det mye om problemene på Old Trafford. 

Vi tror til tross for store problemer på og utenfor banen, at United tar dette i Solskjær sin debut.Vi åpner lørdagskupongen med bare et tegn. B

2. Bournemouth - Brighton 
Kamp to på kupongen bringer oss til Vitality Stadium i Bournemouth. Brighton kommer på besøk til en kamp mellom to lag litt i ingenmannsland midt på tabellen. Langt opp til Europaspill plassene, men også betryggende avstand til nedrykksstriden. 

Bournemouth er i meget laber form. Etter en fantastisk innledning med 16 poeng på de åtte første kampene, har laget nå tapt seks av de siste sju. Laget ligger trygt plassert midt på tabellen, men den negative trenden fra den siste tiden må snus. Hjemme på Vitality har laget 4-2-3. Siste kamp i ligaen endte med et 0-2 tap borte mot Wolverhampton, mens det nest sist ble stygge 0-4 hjemme mot ligaleder Liverpool. Smith, Gosling og Cook er uaktuelle til denne kampen. 

Brighton tar turen fra badebyen med to poeng mindre på kontoen enn hjemmelaget. Laget tapte siste kamp med 1-2 hjemme mot gode Chelsea. Nest sist ble det også tap med 0-1 borte mot Burnley på Turf Moore. Brighton er moderate ute på tur, og står med 2-1-6 etter ni spilte. I likhet med Bournemouth, ligger også Brighton trygt forankret i midtsjiktet av tabellen. Ahannach og Duffy er ute med henholdsvis benbrudd og karantene. 

To jevne lag på tabellen. Brighton noe svake på fremmed gress. Vi heller mot hjemmelaget, og spiller to tegn. HU

3. Chelsea - Leicester 
Leicester tar turen ned til hovedstaden, og møtet med Chelsea på Stamford Bridge i kamp tre på kupongen. Chelsea fint med i toppen, gjestene i midtsjiktet på tabellen. 

Chelsea er i ferd med å gjennomføre en riktig fin sesong. Videre som suverene gruppevinnere i Europa League og en fin fjerde plass i ligaen etter 17 kamper. Denne midtuken avanserte laget også til semifinalene ligacupen. Bournemouth ble slått 1-0 hjemme i London. Manager Maurizio Sarri begynner å få satt sitt lag på en fin måte. Hjemme på brua har Chelsea flotte 6-3-0 så langt, og har altså ikke tapt. Sist ble Brighton slått greit 2-1 borte, mens Chelsea nest sist påførte Manchester City sesongens første ligatap med en 2-0 seier hjemme i London. Van Ginkel er ute, mens Hazard, Moses og Morata sliter med småskader, de trolig rister av seg.

Sjekk den nye hjemmedrakten til Chelsea her!

Leicester ligger i midtsjiktet på tabellen. Sesongen kan fort bli litt transportetappe etter jul med lang vei både opp og ned på tabellen. Leicester som er tidenes mest overraskende vinnere av Premier League står med 3-2-4 på utebane så langt. Sist i ligaen ble det et stygt tap 0-1 borte mot Crystal Palace i London. Tap ble det også nest sist da Tottenham vant 2-0 på King Power Stadium i Leicester. I ligacupen eller Caraboa Cup som den offisielt heter, falt Leicester i kvartfinalen sist tirsdag. Laget spilte 1-1 mot Manchester City, men røk ut etter straffesparkkonkurranse. Daniel Amartey eneste spiller ute med ankelbrudd. 

Vi har vondt for å se Chelsea gi fra seg noe her, og spiller H.

4. Huddersfield - Southampton 
John Smith Stadium er arena for dette meget viktige oppgjøret i bunnen av tabellen. Southampton tar turen opp til Huddersfield. Gjestene to poeng foran ved kampstart. 

Huddersfield sliter som ventet denne sesongen. Bare Fulham bak på tabellen, og nedrykk truer. Hjemme har laget meget svake 1-2-6. Formen på eget gress, må opp mange hakk om ny kontrakt skal kunne skrives i mai 2019. Bare tre fattige mål scoret på de første ni hjemmekampene. Samlet har Huddersfield scoret klart minst av alle i Premier League. Laget tapte sin siste kamp hjemme for Newcastle med 0-1 til tross for 70 % ballinnehav.   

Huddersfield sliter også med en del skadeproblemer, og mangler Sabiri, Mooy, Williams og Smith til denne viktige kampen.

Se alle sesongens nye Southampton-drakter her!

Southampton ankommer Huddersfield med en fin skalp i beltet fra siste kamp. Arsenal ble sendt hjem fra St Marys med et 2-3 tap. Med den seieren ligger laget endelig over nedrykksstreken. Det er dog bare målforskjell som skiller. Southampton er meget begrenset på utebane, og står med 1-1-7 etter ni spilte. Det blir spennende å se om Soton kan bygge videre på det fine resultatet mot Arsenal. Soares, Bertrand, Stephens, Obafemi og Gallagher er alle småskadet og tvilsomme i forkant av denne meget viktige kampen. 

Viktig, jevnt og tøft. Vi heller ørlite mot hjemmelaget, men dekker fult ut på det store spillet 
HU (HUB på 432 rekker spillet)

5. Manchester City - Crystal Palace 
Crystal Palace tar turen til en kamp som muliges er sesongens vanskeligste oppgave. Manchester City er vertskap på Etihad. City på en andre plass, mens Palace fortsatt ikke klarer å riste av seg nedrykksspøkelse. 

Manchester City er meget solide. Var tilbake på vinnersporet i ligaen sist med 3-1 hjemme over Everton, etter å ha gått på sesongens første ligatap nest sist, da Chelsea vant 2-0 på Stamford Bridge. Hjemme på Etihad har City ikke avgitt noen ting, og står med ni strake seire. Imponerende. I Champions League er laget trygt videre som gruppevinnere. Tyske Schalke er neste hinder i den turneringen. I ligacupen avanserte City til semifinalen tirsdag. Leicester ble slått på bortebane. Etter 1-1, gikk City videre etter straffesparkkonkurranse. Silva, Bravo og Mendy er alle skadet for City.

Her er den nye bortedrakten til Manchester City!

Crystal Palace sliter, og har slitt i hele denne sesongen. Bare 15 poeng innspilt av de første 51 mulige er stygge tall. Det er i øyeblikket tre små poeng ned til nedrykk, og Palace må opp i ringene for å overleve. En etterlengtet seier kom i siste kamp, da Leicester ble slått 1-0 hjemme på Selhurst Park. To tap på rad i kampene før den seieren. Palace er svake borte, og har 2-1-6 så langt. Bare Huddersfield har scoret mindre enn Crystal Palace i årets Premier League. Christian Benteke er skadet, men på vei tilbake. 

Dette bør være kupongens sikreste kamp. Vi går for en klar H.

6. Newcastle - Fulham 
I kamp seks tar Fulham den lange turen fra hovedstaden London, helt opp til nordengland og møtet med Newcastle på St. James Park. Et hjemmelag som begynner å få en luke til nedrykk, mot gjester som ligger helt i bunnen av tabellen. 

Newcastle har endelig begynt å plukke litt poeng etter en veldig svak sesonginnledning. Laget måtte vente helt til kamp nummer 11 i ligaspillet før den første seieren kunne bokføres. I øyeblikket er det seks poeng ned til nedrykk, og ting begynner å lysne noe. 
Siste kamp endte med en fin 1-0 seier borte mot Huddersfield på John Smiths Stadium. Foran sitt meget trofaste publikum på St James Park har Newcastle vært uvanlig svake. Hjemmelaget kommer til dette oppgjøret med 2-0-7 på eget gress. Mager kost for et vanligvis sterkt hjemmelag. 

Darlow og Shelvey er usikre, ellers full tropp.

Fulham kapret den siste plassen i årets Premier League etter kvalikspill sist sesong. Å si at laget har tatt utfordringen bra i toppetasjen, vil være å overdrive. I øyeblikket er Fulham helt sist på tabellen, og fremgang må komme om man vil unngå en retur til Championship neste sesong. Ute på tur har laget vært en katastrofe. Et fattig poeng av 27 mulige er nedrykkstall alle dager i uken. Siste kamp endte med tap 0-2 i Londonderbyet mot West Ham. Nest sist 1-4 tap for Manchester United på Old Trafford. McDonald og Sessegnon er tvilsomme. 

Et Newcastle i litt fremgang, mot et bortelag som sjelden eller aldri henter noe på fremmed gress. Vi spiller bare et tegn her. 

7. West Ham - Watford 
I kupongens siste Premier League kamp støter vi på et London derby når Watford tar turen til London Stadium og oppgjøret mot West Ham. Begge i midtsjiktet av tabellen etter 17 kamper. 

West Ham som startet sesongen med fire strake tap, er i kjempeform for tiden. Manuel Pellegrini begynner for alvor å få ut potensiale i dette laget. Klatringen har ført The Hammers opp til øverste halvdel av tabellen, og laget har nå vunnet fire ligakamper på rad. Sist 2-0 borte over Fulham. Nest sist 3-2 hjemme mot Crystal Palace. På London Stadium har West Ham 4-1-4 etter ni spilte. Til tross for fin form, har laget store skadeproblemer. 

Reid, Fredericks, Lanzini, Wilshere, Sanchez, og Yarmolenko er uaktuelle til denne kampen. 

Watford ankommer dette London derbyet med like mange poeng som West Ham. I motsetning til hjemmelaget, har Watford falt av etter en flott start. Watford sesongåpnet med fire strake gevinster, men har nå kapret bare fem poeng på de siste sju kampene. 
Sist ble det dog seier 3-2 hjemme mot svake Cardiff. Borte har laget 2-3-3 så langt. Watford må sjekke noen spillere opp mot denne kampen, men har ingen langtidsskader. 

Trolig et tøft derby i London. Vi tror mest på et West Ham i knallform, og spiller 
H (HU på 432 rekker spillet) 

8. Blackburn - Norwich 
Kamp åtte bringer oss over på nivå to i Championship. Norwich på opprykksplass tar turen til Ewood Park og kamp mot Blackburn. Hjemmelaget i midtsjiktet på tabellen. 

Blackburn har etablert seg bra i Championship etter opprykket sist sesong. Det er faktisk bare fem poeng opp til kvalikplass etter 22 spilte kamper (plassene 3-6 gir spill om opprykk) Hjemme på Ewood har Blackburn bare tapt en gang, og står med 4-6-1. 2-2 hjemme mot Birmingham i siste kamp. Uavgjort også nest sist med 1-1 borte mot Middlesbrough.   

Gladwin og Samuel ute for resten av sesongen, ellers er alle tilgjengelige.  

Norwich mistet serieledelsen med 2-2 borte mot Bristol City i siste kamp. Er allikevel på opprykksplass, og har stø kurs mot et mulig gjensyn med Premier League. Borte er laget sterke, og står med 5-5-1 så langt etter11 spilte. Etter denne runden er Championship halvspilt, og Norwich har prestert svært bra i sesongens første halvdel. Thompson og Morris er ute med skader, ellers ikke så galt på skadefronten. 

Vi tror på mye mål og en avgjørelse på Ewood. Dog spilles alle tre tegnene på det store spillet. HB (HUB på 432 rekker spillet) 

9. Derby - Bristol City 
Pride Park er arene for kamp ni på kupongen. Bristol City tar turen fra sør opp til Midlands til et møte med Derby. Vertene på en fin fjerde plass. Gjestene i midtsjiktet på tabellen. 

Derby er bra og har prestert fint hele sesongen. Inne på en flott fjerde plass etter 22 runder. Det betyr kvalikplass så langt, og det er bare seks poeng opp til direkte opprykk. Championship har hele 24 runder før fasiten skrives, og vi tror Derby vil henge med i toppen helt inn. Hjemme på Pride Park har The Rams 6-3-2 etter 11 kamper. Sist ble det 0-0 hjemme mot Nottingham Forest, mens det nest sist ble fine 1-0 borte mot Wigan. Derby sliter med skader, og har Forsyth, Davies, Olsson, Bennett og Johnson alle ute. 

Bristol City ankommer Midlands åtte poeng etter sine motstandere. I øyeblikket befinner laget seg litt i ingenmannsland på tabellen, med stor luke både til nedrykk, og kvalikspill. Bristol City er et brukbart lag ute på tur, og står med 5-2-4 på fremmed gress. I siste kamp ble det 2-2 hjemme mot sterke Norwich. Nest sist en fin 1-0 seier borte mot Birmingham. 
Bristol klubben stiller full tropp til denne kampen. 
Derby er gode, men Bristol City er flinke på bortebane. Vi heller mot Derby, og spiller to tegn. HU 

10. Ipswich - Sheffield United 
Et topplag besøker bunnlaget i Championship når Sheffield United gjester Ipswich på Portman Road.   

Ipswich har vært meget svake så langt i årets Championship. 14 poeng på konto av 66 mulige etter 22 kamper er meget mager kost. Selv med et aldri så lite lysglimt i siste kamp, der Wigan ble slått 1-0 hjemme, må formen opp flere hakk om håp om ny kontrakt skal tennes. 
Før kampen mot Wigan, var poenghøsten to poeng på de siste ni ligakampene. Hjemme har Ipswich svake 1-6-4. Samlet er bare to av 22 spilte vunnet. Ingen skade/ karantene problemer før denne kampen.

Sheffield United er gode. I Øyeblikket ligger klubben på en meget solid fjerde plass på tabellen. Laget er jevnt gode hjemme og borte, og står med 6-1-4 på fremmed gress. Skuffende tap 1-2 hjemme mot WBA sist. Fin seier 2-0 borte mot Reading nest sist. Med litt flyt på skade/ karantener-fronten kan Sheffield United være en joker i opprykkskampen, eller iallfall om en plass i kvalspillet om den siste plassen i Premier League. 
Clarke og Woodburn er tvilsomme, mens Jake Wright er tilbake i trening. 
Bunnlaget Ipswich får det tøft her. Vi tror alle poengene returnerer til Sheffield. B

Nå kan du skrape flax-lodd her!

11. Nottingham Forest - Queens Park Rangers 
Kupongens nest siste kamp kommer fra City Ground I Nottingham. QPR tar turen fra London, opp til Midlands og møtet med Nottingham Forest. Skogvokterne fra Nottingham på en fin sjuende plass, gjestene ankommer fire poeng etter vertene. 

Nottingham Forest henger fint med i kampen om kvalikspill ved sesongslutt. Det er bare et fattig poeng opp til kvalikplassene i øyeblikket. Hjemme på City Ground har Forest 5-4-2 så langt. I siste kamp mandag ble det målløst 0-0 borte mot Derby på Pride Park. Med litt flyt med skader /suspensjoner kan faktisk Forest være en liten joker i opprykkskampen.

Se alle de nye draktene til Nottingham Forest her!

Queens Park Rangers har spilt seg stort opp etter en svak start på sesongen. Laget tapte fire på rad i sesonginnledningen. I øyeblikket har London klubben klatret opp til plass 13 på tabellen, og det er faktisk bare fem poeng opp til kvalikplass. Borte er det fortsatt litt forbedringspotensialet. 3-3-5 er ikke mer enn det må være. Fin seier mot gode Middlesbrough sist med 2-1 hjemme på Lofthus Road. 

To lag i fin fremgang møtes til viktig kamp i sjiktet under kvalikplassene. Vi heller i retning av hjemmelaget som vi ikke tror taper. HU 

12 Hull - Swansea 
I kupongens siste kamp tar Swansea turen fra Wales til Kingston Communication Stadium, og møtet med Hull. Et Hull i fremgang er i ferd med å riste av seg nedrykksspøkelse. Swansea med heng på kvalikplassene for spill om opprykk. 

Hull startet sesongen meget svakt. Fremgangen har imidlertid kommet sakte men sikkert. I øyeblikket er laget ubeseiret på de siste fire, og har bare tapt en av de siste åtte i ligaen. Det har blitt fem poeng ned til nedrykk, og ting lysner i horisonten. Hjemme har laget3-3-5, og med fortsatt fremgang her, kan sesongen bli mye bedre enn man trodde i september / oktober. I siste kamp ble Brentford slått 2-0 hjemme i Hull, mens det nest sist ble sterke 2-2 mot Millwall på The Den i London. MacDonald er ute med en leggskade. I tillegg er noen spillere småskadet, og må testes før denne kampen. 

Swansea ankommer Hull åtte poeng foran vertene, og med fire poeng opp til kvalikplass. Klubben rykket ned fra Premier League sist sesong, og må nok opp i tauene om håpet om en retur skal leve videre utover vinteren. Borte har Swansea greie 4-3-4. Siste kamp ble vunnet 2-1 hjemme over Sheffield Wednesday, og også nest sist ble det seier med 3-2 borte i London mot Brentford. Daniel James og Martin Olsson er uaktuelle til denne kampen. 

Helt åpent synes vi, og avslutter kupongen med full dekning. HUB

96-rekkeren: 
1. 
Cardiff - Manchester United B
2. 
Bournemouth - Brighton HU
3.
 Chelsea - Leicester H
4. 
Huddersfield - Southampton HU
5. 
Manchester City - Crystal Palace H
6. 
Newcastle - Fulham H
7.
 West Ham - Watford H
8.
 Blackburn - Norwich HB
9.
 Derby - Bristol City HU
10. 
Ipswich - Sheffield United B
11. 
Nottingham Forest - Queens Park Rangers HU
12.
 Hull - Swansea HUB

432-rekkeren: 
1. 
Cardiff - Manchester United B 
2. 
Bournemouth - Brighton HU 
3. 
Chelsea - Leicester H 
4. 
Huddersfield - Southampton HUB
5. 
Manchester City - Crystal Palace 
6. 
Newcastle - Fulham H 
7. 
West Ham - Watford HU
8. 
Blackburn - Norwich HUB 
9. 
Derby - Bristol City HU 
10.
 Ipswich - Sheffield United B 
11.
 Nottingham Forest - Queens Park Rangers HU 
12. 
Hull - Swansea HUB