SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Strålende søndagskupong på Lille julaften

Tottenham-spillerne jubler etter å ha slått erkerival Arsenal ut av ligacupen i midtuken. Nå venter en tøff kamp mot Everton på Goodison Park.   (AP Photo/Frank Augstein)

Tottenham-spillerne jubler etter å ha slått erkerival Arsenal ut av ligacupen i midtuken. Nå venter en tøff kamp mot Everton på Goodison Park. (AP Photo/Frank Augstein) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Bonuspotten øker, og kupongen er mildt sagt spennende! Vi tror på høy utbetaling.

DEL

Søndagskupongen (Bergensavisen) Spillsenterets øvrige søndagens meny:

Oddssingel Bundesliga: Formsterke ulver jakter nye poeng i Bayern

Oddssingel La Liga: Sevilla er horribelt dårlige på bortebane

Lotto: Er du en av de 41 nye Lotto-millionærene?

Vi er fremme ved den siste sjansen til å få et jule gratiale fra Hamar. Som vanlig er det et tynt utvalg av kamper på søndag, og nok en gang er det mange ukjente lag vi skal vurdere. Utfordringen denne søndagen består av to kamper fra England (en fra Premier League pluss en fra Championship) Videre to kamper fra La Liga i Spania, to kamper fra nivå to i samme land, to nye kamper fra den tyske Bundesliga og endelig avsluttes kupongen med fire kamper fra Italias nivå to (Serie B) En vanskelig kupong, med mange ukjente lag og på papiret mange jevnspilte oppgjør. Vi lukter fine penger denne lille julaften, til de spillerne som er heldige og dyktige nok i sin premiejakt. Innleveringsfristen denne søndagen er 14:25.

NB! 29 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

1. Everton - Tottenham
Kupongens åpningskamp kommer fra Liverpool og Goodison Park. Tottenham tar turen opp fra hovedstaden London og til Merseyside. Et oppgjør mot Everton venter. Hjemmelaget nummer åtte, Spurs inne på en fin tredje plass så langt. 

Se alle sesongens nye Tottenham-drakter her!

Everton har prestert omtrent som forventet. Det er fortsatt langt opp til toppen i engelsk fotball for klubben. Ankommer dette oppgjøret på plass åtte, etter 17 spilte. Hjemme på Goodison hat laget sterke 5-3-1. Med bare en seier på fremmed gress, blir dog den samlede poengfangsten omtrent son forventet. Everton tapte 1-3 borte mot gode Manchester City sist. Nest sist skuffende 2-2 hjemme mot Watford. Everton må opp i ringene om de skal konkurrere om spill i Europa neste sesong. Da fortrinnsvis Europa League. Fraser Hornby tvilsom, ellers en grei skadesituasjon.  

Tottenham er i ferd med å gjøre en knallsesong. Videre i Champions League, hvor et oppgjør mot tyske Dortmund venter. Onsdag gikk laget også til semifinale i ligacupen i England. Arsenal ble slått 2-0 i nord London derbyet på Emirates. Meget solid. I Premier League ligger Spurs på en fin tredje plass, og har faktisk litt heng opp til Liverpool og Manchester City (fem og seks poeng bak) I ligaen ble det 1-0 seier mot Burnley på Wembley i siste kamp, mens det nest sist ble sterke 2-0 over Leicester på King Power Stadium i Leicester. Dier, Vertonghen og Dembele ute.   

Tottenham er det beste laget her. Spurs hadde dog en hard kamp mot Arsenal i midtuken, og Goodison er alltid vanskelig for bortelaget. Vi heller som sagt mot Tottenham, men dekker fult på det store spillet. UB (HUB på 432 rekker spillet)
Klikk her for å levere din tippekupong
2. Aston Villa - Leeds
kamp to bringer oss til Championship på balløya. Leeds tar turen ned til Midlands og Birmingham i kamp to på kupongen. Et oppgjør på Villa Park mot Aston Villa er det som venter. Det er en serieleder som entrer Villa Park mot et hjemmelag på plass åtte, 12 poeng etter gjestene fra Yorkshire.

Aston Villa har prestert bra på sitt beste, men veldig ujevnt. Laget har som målsetning å rykke opp, og er fortsatt på skuddhold. Det er tre poeng opp til siste kvalikplass på tabellen, og fremgang kreves. Hjemme i Birmingham er Villa sterke, og står med 5-5-1 etter 11 spilte. Laget har to 2-2 kamper i de to siste (hjemme mot Stoke og borte i Birmingham derbyet mot WBA) Grealish og Lansbury er begge skadet, og meget tvilsomme inn mot denne kampen. 

Leeds entrer Villa Park som serieledere. Championship er halvspilt etter denne kampen, og Leeds kan meget vel rykke opp. Laget viser en stabilitet som har vært fraværende de siste sesongene.
Sammen med Norwich har Leeds åpnet opp en liten luke ned til lag tre på tabellen, og ting ser lyst ut. Ute på tur er laget bra, og står med greie 6-3-2 etter 11 spilte. Leeds vant 1-0 borte mot Bolton i siste kamp, og noterte med det resultatet sin femte strake trepoenger. 

Meget åpent tror vi. Villa har sjansen til å kutte avstanden til toppen. Vi dekker fult ut. HUB 

3. CD Leganes - Sevilla
Kamp tre tar oss til spansk toppdivisjon i La Liga. Lag to på tabellen Sevilla tar turen til Leganes. Hjemmelaget godt plantet i nedrykksstriden.  

Leganes har hatt en stri sesong så langt. La Liga har rukket 16 runder, og laget har bare spilt inn 18 av 48 mulige poeng. Det er tre fattige poeng ned til nedrykk, og Leganes må opp i tauene for å signere ny kontrakt til våren. Hjemme er laget bra og står med greie 3-3-1 så langt. Leganes sliter offensivt, og bare to lag har scoret færre mål i La Liga. Siste kamp endte 0-0 borte mot Celta Vigo. Nest sist 1-1 hjemme mot Getafe. Munoz og Szymanowski er begge ute til utpå nyåret.   

Sevilla ankommer Leganes som nummer to på tabellen. Det er bare tre poeng opp til serieleder Barcelona. Laget har prestert jevnt bra hele sesongen. Borte er Sevilla helt greie, og står med 3-3-2.
Laget vant 2-0 hjemme mot Girona i sistekamp. Nest sist 1-1 borte mot Valencia. I Europa League gikk Sevilla videre som gruppevinnere. Italienske Lazio er neste hinder i den turneringen. Gonalons og Simon Kjær er skadet, mens Banega og Sarabia soner karantene i denne kampen.
Sevilla ligger nærmest Barcelona i La Liga, og vi tror ikke laget taper. UB

4. Rayo Vallecano - Levante
Levante på en åttende plass på tabellen, tar turen til nest jumbo Rayo Vallecano i kamp fire på kupongen. Estadio de Vallecas er arena for oppgjøret. 

Rayo Vallecano sliter enormt denne sesongen. Laget rykket opp fra nivå to som seriemestere sist sesong, men sliter i toppetasjen. 10 poeng etter 16 spilte er nedrykk alle dager i uken, og laget må forberede seg mye for å overleve. På eget gress står man med svake 1-3-4. De to siste kampene har gitt to strake bortetap. 0-1 mot Real Madrid og 0-2 mot Real Betis. Noen småskader, men ingen bekreftet ute til dette oppgjøret. 

Levante har hatt en grei sesong så langt. Plass åtte på tabellen, med tre poeng opp til siste plass for spill i Europa. Laget er omtrent like sterke borte som hjemme, og står med 3-3-2 på fremmed gress. I siste kamp var laget sjanseløse mot Barcelona, og gikk på et 0-5 tap hjemme. Nest sist 4-4 borte mot Eibar. Det er ofte mye mål når Levante spiller. Bare to lag har scoret og sluppet inn fler mål.   

Cabaco og Jason soner karantene. Sadiku og Garcia er ute til utpå nyåret.
Vi mener det er forskjell på disse lagene og nøyer oss med et tegn. B

5. Albacete - CF Rayo Majadahonda
Kamp fem bringer oss ut på ukjent farvann i spansk Segunda Division (nivå to) Hjemmelaget på en fin fjerde plass, mens gjestene er tre poeng over nedrykksstreken. 

Albacete har startet fint, og ses i øyeblikket med mulighet til opprykk til La Liga til våren. Nummer fire på tabellen, med bare tre poeng opp til serieleder Granada. Albacete er meget sterke hjemme og har ikke tapt på de første ni. 4-5-0 lyder statistikken på eget gress. 2-1 seier borte mot Numancia i siste kamp. 

Majadahonda ankommer til denne kampen 14 poeng bak vertene. Det er bare tre små poeng ned til nedrykk, og laget sliter. Spesielt på bortebane har det vært en mager poenghøst. 2-0-7 er ikke mye å slå i taket med på fremmed gress. Bare seks scoringer rett vei på disse ni spilte. Laget tapte siste kamp hjemme 1-3 for Elche.   

Vi tror vertene tar dette, og spiller bare et tegn. 

6. AD Alcorcon - Numancia
Kamp seks er den andre og siste fra nivå to i Spania. Alcorcon på femte plass på tabellen, tar imot Numancia som ligger fire poeng over nedrykk. 

Alcorcon har hatt en fin sesong så langt, og er for fult med i kampen om opprykk. Laget er vesentlig bedre hjemme enn på utebane. Hjemme er statistikken storfine 7-1-1 etter ni spilte. Laget var bare fire poeng fra nedrykk sist sesong, og har forbedret seg radikalt. Formmessig sliter Alcorcon litt i øyeblikket, og står med tre strake ligatap. Fire strake seire før det. 1-2 borte mot Osasuna sist. 

Numancia har ni lag bak seg på tabellen. Allikevel er det bare fire poeng ned til nedrykk. Laget er svake borte, og har ennå ikke vunnet. 0-5-4 etter ni spilte er ikke bra. 1-2 tap hjemme mot Albacete sist. 

Hjemmelaget med fire strake tap. Gjestene uten borteseier denne sesongen. Vi tror vertene retter opp og vinner etter fire tap. 

7. Augsburg - Wolfsburg
Kamp sju bringer oss til Tyskland og Bundesliga. Wolfsburg på sjetteplass tar turen til Augsburg.   

Hjemmelaget med begge bena plantet i nedrykkskampen så langt.
Augsburg endte i midtsjiktet sist sesong, men sliter mer denne gangen. Bundesliga har rukket15 runder og Augsburg ligger bare et poeng fra kvalik og fire poeng fra direkte nedrykk. Hjemme har formen vært alt annet enn god, og statistikken sier 1-4-2 etter sju spilte.2-2 borte mot Hertha Berlin sist. 1-1 hjemme mot Schalke nest sist. 

Noen småskader, men ingen bekreftede ute til denne kampen. 

Wolfsburg ankommer 10 poeng foran hjemmelaget. Laget er inne på sjette plass, som gir spill i Europa neste sesong. 4-1-2 på fremmed gress lar seg høre, og Wolfsburg er vanskelige å slå. Siste kamp endte i en fin 2-0 seier hjemme mot Stuttgart. Nest sist ble det også en 2-0 seier mot Nuremberg. I likhet med hjemmelaget, har Wolfsburg noen småskader, men ingen bekreftet ute i øyeblikket. 

Vi forventer en jevn kamp, men heller ørlite mot bortelaget. UB (HUB på 432 rekker spillet) 

8. Hoffenheim - Mainz
kupongens andre og siste kamp fra Bundesliga. Mainz tar turen til bortemøtet med Hoffenheim.   

Hjemmelaget på syvendeplass, gjestene nummer 11 etter 16 spilte.
Hoffenheim har hatt en grei sesong. Endte sist i sin gruppe i Champions League uten å vinne noen av de seks kampene(0-3-3) I Bundesliga ligger laget bare et fattig poeng etter plassene som gir spill i Europa neste sesong. Hjemme er det litt å gå på. 3-3-2 er ikke mer enn det må være, og må nok forbedres om en ny sesong i Europa skal sikres. 1-1 borte mot Werder Bremen sist, 0-0 hjemme mot Borussia MG nest sist. 

Lukas Rupp eneste bekreftede fraværet. 

Mainz ankommer Hoffenheim med fire poeng opp til sine motstandere. Laget har fortsatt heng på topp seks som gir spill i Europa neste sesong. Det er dog mange lag å passere, og formen må opp. Mainz sliter borte, og står med 2-1-4. Bare seks mål scoret på disse sju kampene. 2-2 hjemme mot Frankfurt sist, 1-4 tap borte mot Leipzig nest sist. Laget har noen småskader, men ingen bekreftede fravær til denne kampen. 

Vi holder hjemmelaget som favoritter her, men drar med en gardering for poengdeling på det store spillet. H (HU på 432 rekker spillet)

9. Cittadella - Perugia
Kamp ni bringer oss langt ut i ukjent farvann i Serie B i Italia. Ikke mange her til lands som har et forhold til nivå to i støvellandet. I denne kampen er vertene fra Cittadella nummer fem på tabellen, mens gjestene fra Perugia er på plass åtte, tre poeng etter hjemmelaget. 

Cittadella har prestert bra på nivå to i Italia. Femteplass, med en margin på fem poeng opp til toppen. Laget er bra hjemme, og står med 4-2-1 etter sju spilte. Cittadella har sluppet inn minst mål av alle lagene i denne serien. 

Perugia ankommer til denne kampen på plass åtte. Laget er vesentlig bedre på eget gress enn på bortebane. 1-3-4 lyder den magre statistikken på utebane så langt.   

Begge lagene har to uavgjorte i sine to siste kamper. Det kan fort bli jevnt igjen. Vi heller mot vertene, og spiller to tegn. HU 

10. Lecce - Padova
Topp mot bunn i denne kampen. Lecce på en fin tredjeplass, tar imot Padova som ligger på nedrykk, nest sist på tabellen. 

Lecce har hatt en fin sesong på nivå to i Italia. Laget ligger i øyeblikket som nummer tre, og er for fult med i kampen om opprykk til toppdivisjonen. Lecce er sterke på hjemmebane, og står med 3-3-1 etter sju spilte. Bare et lag har scoret mer enn Lecce denne sesongen. 

Padova er svake. Bare 11 innspilte poeng på konto, av de første 45 er mager kost. Laget må heve seg betraktelig for å unngå nedrykk til nivå tre. Borte får laget sjelden med seg noe hjem. Så langt lyder statistikken på 1-1-6. Topp hjemme, mot bunn borte. Vi tror på en sikker hjemmeseier her. H 

11. Venezia - Cosenza
Ny kamp fra nivå to i Italia. Hjemmelaget Venezia på plass 10 på tabellen, tar imot Cosenza som ankommer fem poeng bak vertene. 

Venezia på plass 10, ligger bare to fattige poeng bak en kvalikplass på tabellen. Kvalikspillet i denne serien involverer lag helt ned til plass åtte ved sesongslutt. Laget er vesentlig bedre hjemme enn på utebane. Hjemme har Venezia fine 4-2-1. 

Cosenza ligger tre poeng fra direkte nedrykk, og bare to poeng fra kvalikspill om fortsatt spill på dette nivået. Laget er meget bortesvakt. Så langt har man 1-2-5 på fremmed gress. Det er meget jevnt i denne serien.

Med åtte lag involvert i opprykk/kvalik og fem lag involvert i nedrykk/kvalik er det svært få kamper uten betydning i denne serien. 

Venezia bør være klart best og ta dette. Vi spiller H

Følg Spillsenteret på Facebook!

12. Spezia - Palermo
Kupongens siste kamp og den fjerde fra nivå to i Italia. Serieleder Palermo tar turen til niende plasserte Spezia.   

Spezia henger greit med midt på tabellen. Plass ni på tabellen, og med det bare et poeng unna kvalikspill for opprykk. Hjemme er lager meget bra, og står med fine 5-1-1 så lang etter sju spilte. 

Palermo ankommer Spezia som serieledere i denne ligaen. Laget har stø kurs mot Serie A. Denne serien har rukket 15 kamper, og Palermo har bare tapt en kamp. Borte har laget fine 4-2-1 å slå i bordet med.
Serieleder Palermo taper nesten aldri. Spezia er dog meget bra hjemme. Vi spiller to tegn her. UB

96-rekkeren: 
1.
 Everton - Tottenham UB
2. Aston Villa - Leeds United HUB
3. CD Leganes - Sevilla UB
4. Rayo Vollecano - Levante B
5. Albacete - CF Rayo Majadahonda H
6.
 AD Alcoron - Numancia H
7. Augsburg - VfL Wolfsburg UB
8. Hoffenheim - Mainz H
9. 
Cittadella - Perugia HU
10. Lecce - Padova H
11. Venezia - Cosenza H 
12.
 Spezia - Palermo UB

432-rekkeren:
1.
 Everton - Tottenham HUB
2. Aston Villa - Leeds United HUB
3. CD Leganes - Sevilla UB
4. Rayo Vollecano - Levante B
5. Albacete - CF Rayo Majadahonda H
6.
 AD Alcoron - Numancia H
7. Augsburg - VfL Wolfsburg HUB
8. Hoffenheim - Mainz HU
9. Cittadella - Perugia HU
10. Lecce - Padova H
11. Venezia - Cosenza H 
12.
 Spezia - Palermo UB

Klikk her for å levere din tippekupong