Spørsmål om felling av trær i Moa

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Til Larvik kommune:

Styret i Torstrand Vel har i de 2 siste dagene blitt kontaktet av flere medlemmer og folk som ikke bor i vår bydel, etter at det ble kjent at 20 trær skal felles i Moa. Bla for å frigjøre plass til en ny fotballbane.

I minst 50 år har barn og ungdom brukt eksisterende fotballbane, og det har fungert helt utmerket mener samtlige.

Vi føler at det ble forsøkt å «forsvare» avgjørelsen om trefelling ved at Torstrand Vel har fått tilstrekkelig informasjon om prosjektet.

Det er riktig at vi har fått info om planer og ideer angående det aktuelle prosjektet i et møte i fjor, men har ikke siden vært involvert i prosessen. Vi har aldri blitt forelagt endelig forslag og plan, slik det nå foreligger. Dermed har vi heller ikke hatt kunnskap om at dette ville bli så omfattende.

Vi mener å huske at det var mye usikkerhet knyttet til planene angående både gjennomføring og økonomi.

Det ble heller ikke informert om/eller var kjent på dette tidspunktet i møtet om at så mange trær måtte felles for å gjøre plass til nye lekeapparater og nye anlegg.

For eksempel var vi ikke klar over at det er planer om å anlegge en kunstgressbane i Moa. Vi var av den oppfatning at eksisterende fotballbane skulle benyttes i dette prosjektet. Kunstgressbane eksisterer i umiddelbar nærhet, i avstand ca. 300 meter på Fram.

Det er også riktig at velet har vært involvert i den kartleggingen av bruk av Moa/nærmiljø, som har gått forut for dette prosjektet. Vi ønsket primært en videre opprustning av lekeparken ved Torstrand Torg, som også var et samarbeidsprosjekt med LK i 2009 -12. Men hvor velet har bidratt med betydelige midler og dugnad.

Dette var ikke Larvik kommune videre interessert i. De formidlet en klar strategi om å satse på færre, bedre og mer opprustede parker. Mer i retning av aktivitetsparker. Bla i Moa, og som vi i møte den gangen også mente kunne være en positiv tilvekst for Torstrand og for mer uorganiserte barn og ungdom.

Vi er meget positive til opprusting av Moa. Det er veldig bra at det endelig skjer noe med denne «lekeplassen/aktivitetsområde». Men mener at nye lekeapparater og anlegg må plasseres, slik at det ikke er nødvendig med felling av trær bortsett fra dem som må felles av sikkerhetsmessige grunner (6stk).

Det naturlig «parkmessige» med Moa må bevares!

Vi ber om å avvente med felling av trær og ber om et rask møte om prosjektet.

Morten og mange andre reagerer kraftig på kommunens planer: – La trærne være! 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.