Actionfylt vannhelg

Harde padletak: I helgen fylles Indre havn med årer, baller og kajakker til NM i kajakkpolo. Larvik padleklubb stiller to lag og går for gull på hjemmebane. (Arkivfoto: Peder Torp Mathisen)

Harde padletak: I helgen fylles Indre havn med årer, baller og kajakker til NM i kajakkpolo. Larvik padleklubb stiller to lag og går for gull på hjemmebane. (Arkivfoto: Peder Torp Mathisen)

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Indre havn er arena for NM i kajakkpolo til helgen. Fra lørdag morgen smeller det i årer og kajakker når norgesmesterne skal kåres.

DEL

Fra lørdag morgen smeller det i årer og kajakker når norgesmesterne i kajakkpolo skal kåres. Og troen på hjemmetriumf er absolutt til stede.

– Det blir actionfylt, nærmest lover Ann-Kristin Aanstad som leder Larvik Padleklubb.

Hun trekker fram sportens mange krevende momenter som publikumsvennlig.

– Det er et lagspill med ball som krever at man er god på flere ferdigheter som å padle og rulle, forteller Aanstad videre. For å virkelig få et godt utstillingsvindu har man lagt NM til Indre havn.

– Det er en perfekt arena, og nå er det også mindre båter der, så vi håper absolutt folk vil ta veien ned for å se på. Ordføreren har også sagt at han vil få med seg deler av arrangementet, sier padleklubblederen.

Jonny Haugen, som står i bresjen for Larvik-lagene i pologrenen, forteller at de har god tro på å hevde seg i eget farvann.

– Vi skal hevde oss og det er ingen tvil om at vi går for gullet, sier Haugen. Larvik stiller med et juniorlag og et seniorlag som får brynt seg på motstand fra Trondheim, Bergen og Strand padleklubb fra Bærum.

– Strand blir nok tøffeste motstander. De vant NM i fjor mot oss, så vi vil ha revansj, forteller Haugen.

Selv om pologrenen er forholdsvis liten her til lands, bærer den historikk tilbake til 1880-tallet ifølge padleforbundets nettsider. En modernisering på 1960-tallet ga den dagens form. Selv om det tilsynelatende går hardt for seg, følger lagene strenge regler opplyser Haugen.

– Men når det spilles bra er det gøy å se på. Å ha det i Indre havn er selvfølgelig også en tanke for rekruttering, da kommer publikum tettere på.

Larvik-padlerne trener normalt sett i Farris, mens de andre klubbene har sjøen som kjent arena. Men det skal ikke hindre hjemmelaget.

– Bølger skiller mest fra ferskvann til sjø, men det blir ikke noe problem. Riktignok kan vinden gi keeper og forsvar en ekstra utfordring med tanke på å holde posisjonene sine, sier Haugen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags