Gå til sidens hovedinnhold

– Alexander har blitt lurt av Petter Solberg & co.

Artikkelen er over 7 år gammel

Mens advokater for øyeblikket drøfter Alexander Hvaals kontrakt med Petter Solberg, går hans mentale trener hardt ut mot østfoldingens team.

Per Eftang mener nemlig rallycrossføreren fra Larvik har blitt ført bak lyset av Petter Solberg & co., og setter spørsmålstegn ved teamets moral. Bakgrunnen er at det etter hvert kom frem at Hvaals bil hadde 50 hestekrefter mindre i motoren enn bilen Solberg disponerer.

LES OGSÅ: Sitter fast i Solberg-floka

– Det er ikke redelig, og ikke slik det norske folk ønsker at idretten skal være. Så kan en jo lure på hvorfor ikke dette ble kommunisert tidligere, sier Eftang, som også har skrevet noen tanker om dette på sin egen hjemmeside.

Der forteller han om hvordan Hvaal i den andre VM-runden i England for første gang begynte å evaluere bilen før seg selv etter heatene.

Fiat blant Porscher

Til den tredje runden i Trondheim ble Eftang selv med, og opplevde at teamet flere ganger kommuniserte til Hvarnes-gutten at «motoren er dritbra».

– Dette førte til at Alexander klødde seg i hodet etter hvert heat, og lette febrilsk etter justeringsmuligheter. Ut ifra det jeg hadde sett og min kjennskap til Alexander, var det for meg liten tvil om at det var noe galt med motoren, og at Alexander hadde hatt rett allerede i England, skriver han.

Det var etter løpet i Trondheim at det til slutt kom frem at det var stor forskjell i yteevnen på motorene i Hvaal og Solbergs bil.

– Det hjelper lite å gjøre tingene du skal, når du har en Fiat i et Porsche-løp, og du blir fortalt at du har en Porsche. Du har begynte å lete etter feil hos deg selv, men sitter til slutt igjen med en følelse av bevisst å ha blitt satt på sidelinja. Da mister man lysta, sier Eftang.

– Tror du teamet har gjort dette bevisst fordi Petter Solberg fryktet Hvaal som konkurrent?

– Hva motivet er, er et godt spørsmål. Men det er vanskelig for meg å si noe sikkert om.

Advokatmat

Etter å ha kjørt den fjerde VM-runden i Finland for å slippe bot til teamet, for så å stille med fjorårets bil på Høljes, trakk Hvaal seg fra teamet. I mellomtiden har Petter Solberg krøpet til topps i VM-sammendraget. Til helgen er det ny runde i Tyskland. Den fjerde etter at Hvaal hoppet av – og igjen uten 22-åringens deltakelse.

Fremdeles er nemlig ikke lisensen frigitt fra Petter Solbergs team.

– Advokatene våre snakker med advokaten til Alexander, men jeg kjenner ikke siste status på saken, sier teamsjef Pernilla Solberg.

Etter det ØP forstår handler advokatsamtalene om økonomi. Hvaal har trolig forpliktet seg til å betale et beløp for å være en del av Solbergs team, og kreves så for disse pengene for å få lisensen frigitt.

Pernilla Solberg har ikke så lyst til å kommentere Eftangs påstand om umoral.

– De får mene hva de vil. Vi vet at vi har gjort mye for at det skulle bli så bra som mulig for Alexander. Det er kjempesynd at det ikke fungerte, og begge parter ønsker å bli ferdig med saken, sier hun.

Kommentarer til denne saken