De ansvarlige for turneringen, Frams Rolf Nilsen og Arild Jacobsen, er ikke sikre på i hvor mange år cupen har vært arrangert.

– Vi diskuterte det i fjor, men vi har ikke kommet fram til noe konkret svar. Jeg tipper et sted mellom 15 og 20 år, sier Rolf Nilsen.

Uansett har turneringen blitt en kjærkommen og populær juletradisjon i Larvik, og det er gjevt for spillerne å komme fram og hente marsipangrisene som vinnende lag. I fjor vant Larvik Turn seniorklassen, mens Stag spilte seg til topps blant juniorlagene. Hvem som vinner årets turnering er vanskelig å spå, synes både Nilsen og Jacobsen. De tror begge på en jevn og uforutsigbar cup.

– Turn er tradisjonelt gode, så jeg tror jeg holder de som en knapp favoritt – med Fram som en outsider, sier Arild Jacobsen.

– På juniorsiden tror jeg Halsen vil gjøre det skarpt, men også Stag og Turn vil markere seg, tipper Rolf Nilsen.

Naturlig nok er det mest lokale lag som deltar i årets ”vakreste juleeventyr”, men 3. divisjonslaget Fagerborg BK fra Oslo har meldt sin ankomst.

– De hadde lest om turneringen på internett, og de var faktisk et av de første lagene som meldte seg på, forteller Nilsen.

– Det så lenge ut som om det var liten interesse for årets turnering, men etter hvert strømmet påmeldingene på. Vi måtte faktisk si nei til Pors, for de meldte seg på etter at kampoppsettet var klart, legger Jacobsen til.

Om kanskje ikke våre lokale lag - ha meg unnskyldt - holder all verdens sportslig nivå, så blir det garantert spenning og engasjement både på banen og på tribunen. Det er også arrangørene sikre på.

– Det blir alltid trøkk, særlig i sluttspillkampene, lover Rolf Nilsen.

Så gjenstår det bare å se hvem som stikker av med marsipangrisene, og hvem som står ribbet tilbake.