Gå til sidens hovedinnhold

OL-vinner med tips til jobbsøkere

Artikkelen er over 3 år gammel

- Ikke skyld på alle mulige ytre forutsetninger når ting ikke går slik du ønsker. Det er deg det kommer an på til sjuende og sist. Slik oppsummerte Kjetil André Aamodt da han motiverte 70 jobbsøkere til å stå på videre.

Det var iFokus som hyret den meritterte alpinisten til et motivasjonskurs for jobbsøkere og jobbkonsulenter på iFokus sine lokaliteter på Elveveien.

– Ideen om å lage slike dager for ansatte og jobbsøkere fikk vi etter å ha arrangert Næringslivets fabelaktige fredag for en tid siden, forteller initiativtaker og daglig leder For iFokus arbeidsinkludering, Kjetil Kristiansen.

– Vi fikk veldig bra respons på det vi gjorde. Særlig ved å gjøre dette sammen med de ansatte. Alle har vi et behov for å få et løft i hverdagen og få litt nye perspektiver på det vi driver med. Så vi ønsker å lage slike opplegg første fredag hver tredje måned framover. Neste gang har vi hyret inn Lasse Gustavson, mannen som ble sterkt brannskadd i 1981, men kjempet seg tilbake, forteller Kristiansen.

Les også: Fabelaktig fredag i Sliperiet

Det er opp til deg

Og Norges mestvinnende alpinist med blant annet fire OL-gull og fem VM-gull, leverte varene nok en gang og var klokkeklar på at det er du som individ som har hovedansvaret for å lykkes.

 

– Det er ikke sånn som en svensk alpinistkollega mente etter å mislykkes under VM, «Det er inte at tro – jag hadde motvind under både tävlingarna», mente Aamodt og hadde mange gode forklaringer på hvorfor både han og det norske alpinlandslaget hadde slik suksess fra slutten av 80-tallet etter 30 år med medaljetørke.

Suksessoppskriften var like enkel som genial. Legg janteloven til side, respekter hverandres holdninger, vis stor takhøyde og unn hverandre suksess.

Les også: Ansatte skal ha fagbrev innen 2020

Livet er  urettferdig

– Mange ganger syntes jeg livet var urettferdig. Jeg jobbet knallhardt, men opplevde likevel at utøvere som trente langt mindre enn meg ble bedre. Unnskyldningen min ble at jeg var for kort i beina og at jeg manglet de rette genene, forklarte Aamodt og trakk naturligvis fram sin far, Finn Aamodt, som satte knallharde krav til sin sønn.

– Han var tydelig på at ville jeg bli best måtte jeg jobbe knallhardt. Ellers fikk jeg finne på noe annet. Det passet meg, men sikkert ikke alle andre, mente Aamodt som også trakk fram nettopp sin egen «drive» for å bli best.

Gi aldri opp

– Også var jeg glad i det jeg dreiv med. Det var en viktig motivasjon, la Aamodt til og ga følgende sluttråd til alle jobbsøkere med fallende motivasjon:

– Gi aldri opp. Det er lov å justere målene sine, men ikke legg deg ned om du har en dårlig dag. Den som trener mest vinner, sa Aamodt og fortsatte:

– Gjør kompisen din bedre, og vær aldri redd for å prøve og feile. Vær nysgjerrig! Da kommer det alltid nye sjanser, avslutter Aamodt.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.