Gå til sidens hovedinnhold

Det var bare en liten ting som ødela en ellers perfekt helg for Anders Kjær

Artikkelen er over 3 år gammel

Rallyfører Anders Kjær fra NMK Larvik og hans kartleser Gøril Underbakke kjørte strålende under Rally Finnskogen på lørdag. Et kranglete batteri førte imidlertid til at duoen måtte bryte på den syvende fartsetappen.

- Noe slikt har jeg aldri opplevd før, og det kom helt uventet. Batteriet ekspoderte rett og slett, og dermed var det over og ut, forteller Anders Kjær på telefon fra "de dype skoger" i Hedmark.

På vei mot nok en klar seier

Rallystjerna fra Verningen vant årets første NM-runde nylig, og han var på god vei til å vinne også lørdag. Faktisk hadde Kjær og Underbakke vunnet samtlige fartsetapper i 2018, før altså batteriet ikke ville mer - på et tidspunkt hvor Kjær ledet med flere minutter med sin Golf GTi.

- Vi kjørte rett og slett fantastisk. Vi fikk tilbakemeldinger fra folk om det ikke skulle være mulig å kjøre så fort med bilen vår. I tillegg var det strålende vinterforhold, med sol, kulde, knitring i snøen og isdekte veier, så alt lå til rette for en fantastisk dag, sier Anders Kjær med blandede følelser etter en topp dag med en kjedelig avslutning.

Kontinuerlig jakt etter det beste utstyret

Nå må mekaniker Kjær finne ut hva som skjedde med batteriet, og ikke minst hvorfor det skjedde.

- Vi må forsøke å finne noen svar. Kanskje vi rett og slett må lete etter en batteritype som tåler mer juling? Vi presser utstyret til det mest ekstreme, og vi er stadig på jakt etter det aller beste, avslutter en overraskende blid Anders Kjær - som uansett viste god klasse i helgen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.