Gå til sidens hovedinnhold

Christian (17): – Det er ganske kult å bli tidenes første som vinner den kåringen

Artikkelen er over 3 år gammel

Christian Hobæk fra NMK Larvik trakk det lengste strået og stakk av med den aller første kåringen av årets bilcrossnavn.

Det var nettstedet bilcross.no som dro i gang en konkurranse hvor de inviterte leserne til å foreslå kandidater til årets bilcrossnavn. 34 ble nominert, og i avstemmingen var det ingen som sanket flere stemmer enn Christian, som fikk 17 prosent av de nesten 6.000 stemmene.

– Det er ganske kult å bli tidenes første som vinner den kåringen. Jeg har ikke pratet så mye om det selv, men jeg har gode kamerater og familie som har stått på, sier Christian fra Helgeroa.

Unggutten var ikke den eneste fra Larvik som hevdet seg helt i toppen av avstemmingen. Marte Marthinsen, som vant landsfinalen for damer i fjor, endte på en fin sjetteplass med fem prosent av stemmene.

LES OGSÅ: Plutselig kunne Christer (24) pakke bagen likevel – takket være snille sponsorer

Andreplass i juniorlandsfinalen

Hobæk har hatt et strålende år på banen, og det toppet seg med andreplassen i landsfinalen for juniorer.

– Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle ende så høyt, men jeg kjørte det jeg kunne, sier Christian, som nå tilbringer mesteparten av tiden innendørs i forberedelsene til neste sesong.

– Nå er det mye tid i verkstedet med skruing og klargjøring for sesongen. Det er jo noen få vinterløp, men jeg har ikke tenkt til å være med på det.

LES OGSÅ: Her skreller de av lag på lag med utelivshistorie - nå skal snart Dan Simen erobre utelivet i Larvik

Bytter ut bilcross med rallycross

Noe av grunnen til det er at Christian den kommende sesongen begir han seg ut på nye utfordringer. I 2018 skal han prøve seg i rallycross, et steg opp fra grenen han har kjørt i 2017.

– Det er ganske mye kulere å kjøre rallycross. Det er litt større i motorsportverdenen. Jeg håper på å kjøre full NM-sesong. Men jeg kommer til å kjøre noe bilcross fortsatt, og har i hvert fall planer om landsfinalen, sier han om finalen som arrangeres på det som må kalles Christians hjemmebane, Grenland motorsportsenter.

– Da skal du kanskje overgå andreplassen fra i fjor?

– Det blir nok ikke lett å toppe et år som i fjor, men jeg skal gi det et forsøk.

LES OGSÅ: Med to meter snø i bakken kunne det vært skiboom - foreslår å drive Svarstad skisenter på lokal dugnad

Kommentarer til denne saken