Brunstad satser på å bli friidrettssenter

Artikkelen er over 9 år gammel

I 2011 planlegges det stor internasjonal friidrettsgalla i Stokke.

DEL

Håndballen har allerede inntatt hallen på Brunstad Conference Center, og nå står friidretten for tur.

Både Cathrine Larsåsens klubb BUL i Oslo og Norges Fri-idrettsforbund har hjulpet til med å sponse utstyr til de stavfasilitetene Larsåsen trenger til treningen sin. Bislett Alliansen har også vært inne i bildet med tanke på å utvikle et konkurranseprospekt.

– Det store målet er at vi skal arrangere en stor internasjonal hoppgalla her i 2011. Det blir ikke bare snakk om stav, men også andre hoppøvelser, og det legges også opp til å rulle ut en matte for sprint, sier Rune Brynhildsen.

– Dersom planene går i orden er det ingen hemmelighet at vi håper å få Jelena Isinbajeva hit til det stevnet, for Cathrine og Isinbajeva trener en del sammen og er gode venner, legger Brynhildsen til.

Isinbajeva holder verdensrekorden i stav med 5,06 meter

Men allerede til vinteren blir det konkurranse på Brunstad.

–23. januar skal vi ha stavkonkurranse her, og da tenker vi oss at vi skal invitere åtte-ti jenter fra Skandinavia for å matche Cathrine, sier Brynhildsen, som kaller Brunstad Conference Center for et «riksanlegg» for stav her i landet.

– Vi synes den avtalen vi har inngått med Cathrine Larsåsen er veldig bra, og vi på Brunstad skal bidra til at dette kan bli senter for friidrett – iallfall i en del øvelser, for vi innser jo at vi ikke kan arrangere alle øvelser her, sier Ole Georg Nilsen, markedssjefen for konferansesenteret.

– Jeg er ikke i tvil om at dette kan bli starten for en helt ny generasjon norske stavhoppere, sier Larsåsen.

– Her har vi alt vi trenger. Nå kan vi virkelig planlegge treningen på en optimal måte, og jeg skal ikke legge skjul på at vi har store planer her på Brunstad, sier Anker Thomsen, Larsåsens trener. (©NTB)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags