Var skadet før EM og junior-VM i fjor – Nå kan Hedda få sin revansje

TILBAKE: Hedda Haug Strand har hatt en trøblete sesong med flere skadeopphold.

TILBAKE: Hedda Haug Strand har hatt en trøblete sesong med flere skadeopphold. Foto:

Hedda Haug Strand lyktes ikke under de store mesterskapene i fjor på grunn av skader. Nå er hun tilbake, og denne uken har hun endelig muligheten å vise hva hun er god for.

DEL

Først fikk hun en rift i kneet rett før EM i bryting i fjor vår. Deretter klarte hun å få akkurat samme skade i andre kneet under junior-VM i høst.

Fjorårets sesong endte i skuffelse, men nå har Hedda Haug Strand endelig muligheten til å lykkes i et internasjonalt mesterskap. Denne uken konkurrerer hun i U23 EM i bryting.

Drivkraft under skadeperioden

– U23 EM kom raskt opp i hodet mitt etter at jeg skadet meg i høst. Det har vært en god motivasjon og drivkraft til å gjennomføre treningsøktene, trene hardt og gjøre den jobben som skal til for å komme tilbake.

Hun har allerede hatt comeback på matta. I januar var hun med i NM der hun «bare» fikk andreplass, og i midten av januar var hun med i Klippan Lady Open i Sverige.

– Resultatmessig gikk det ikke så bra, men jeg følte likevel at prestasjonen har vært bra. Jeg fikk brukt det jeg har øvd på.

God følelse

Nå gleder hun seg til sitt største store mesterskap siden i høst.

– Det er veldig godt å gå inn til mesterskap med en god følelse. Det gjør jeg nå. Jeg føler jeg har gjort alle forberedelser riktig, det har vært fremgang på trening og formen er fin. Jeg skal bare gå ut på matta og bryte.

U23 EM startet i Serbia på mandag. Hedda skal i aksjon først på torsdag. U23 EM er et av sesongens største mesterskap for Haug Strands del og kan ha mye å si for hvilke mesterskap hun blir tatt ut til senere i sesongen. Målet er topp fem.

– Det er det realistiske målet, men alt kan skje! sier hun.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags