- Den største levende skapningen jeg har sett i mitt liv

Dardan Dreshaj løp for livet fra sint elg. (elgen på bildet er kun et illustrasjonsfoto)

Dardan Dreshaj løp for livet fra sint elg. (elgen på bildet er kun et illustrasjonsfoto)

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Frams målkonge på joggetur ble liten i møtet med skogens konge mandag morgen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

- Hvis jeg hadde løpt sånn i kamp hadde det nok blitt to-tre mål i hver kamp, ler Dardan Dreshaj, som spiller i 2. divisjonsklubben Fram i Larvik, etter å ha møtt på en sint elg.

Han ante fred og ingen fare da han var ute på en joggetur med hunden Tyson mandag morgen, en border collie med liten jakterfaring. Heller ikke sørlendingen hadde sett en elg på nært hold - før han plutselig hørte han noe stort nærme seg, og så en diger elg nærme seg i stor fart.

- Hunden gikk amok og holdt på å stikke av og vi både ramla og var oppe igjen i løpet av null tid, før vi sprang alt det vi kunne opp en bakke. Jeg turte ikke seg meg tilbake. Elgen var mye større og løp mye raskere enn jeg noen gang hadde forestilt meg. Det var jo den største levende skapningen jeg har sett i mitt liv. Der og var da var det helt forferdelig, men i ettertid er det jo litt morsomt, humrer Dreshaj.

Det som skulle være en rolig joggetur på seks-sju kilometer i skogene mellom Ringdal og Tjølling i Larvik ble avsluttet med ei tempoøkt av de helt sjeldne.

Plutselig var han langt unna startstedet og måtte ringe etter noen som kunne hente ham og den forskremte hunden.

- En ting er helt sikkert. Jeg skal ikke jogge alene i skogen med det første, og i hvert fall ikke i elgjakta!

Kamp for kamp

Dreshaj sonet karantene da Fram tapte 0-2 for Vindbjart lørdag. Med det forsvant trolig opprykksmuligheten. Torstrand-laget savnet toppscoreren med 12 nettkjenninger i serien denne sesongen.

- Det er utrolig irriterende at vi ikke klarer å fullføre sesongen slik vi har spilt tidligere i sommer. Det er bare fem poeng opp og fire kamper igjen, men det er ikke noe vi skal tenke på nå.

Dreshaj tror likevel at flere av lagene over Fram på tabellen kan snuble i innspurten.

- Hvis de roter seg bort, og vi bare har fokus på å vinne hver kamp, er det ikke sikkert vi er helt borte. Jerv skal møte både oss og Notodden. Men det er mange lag som ikke skal ha helt klaff på slutten, for at vi skal ha noen sjanse, sier Dreshaj.

Tøft mot gamleklubben

Allerede lørdag kommer Frams kanskje tøffeste utfordring i serieinnspurten. Da venter bortekamp mot 22-åringens forrige klubb, Fløy.

Sørlendingene er uten tap på hjemmebane denne sesongen, som det eneste laget i avdelingen, og har scoret over tre mål i snitt på sine 11 hjemmekamper.

- Det blir spesielt å møte gamleklubben, men jeg håper å gjøre det samme som da jeg var i Fløy, score mot gamleklubben, som da var Start. Det er en vanskelig bane å komme til. Fløy jobber steinhardt, og det må vi også. Og jeg kan love at jeg er i form og klar til å løpe etter mandagens gjennomkjøring, ler Dardan Dreshaj.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags