Etterlengtet opptur for Ida Bakke Hansen

Artikkelen er over 7 år gammel

Tok sølv på 400 meter i UM fredag i Fredrikstad.

DEL

Fredagens sølvmedalje i UM?smakte som gull for Ida Bakke Hansen. Etter mye skadeproblemer var hun endelig tilbake på pallen.

Det har vært en kjip sesong for larviksjenta Ida Bakke Hansen. Skadeproblemer har gjort at formen har latt vente på seg. Fredagens sølvmedalje i UM?smakte derfor som gull for Ida Bakke Hansen. Etter mye skadeproblemer var hun endelig tilbake på pallen Nå føler hun at hun er på rett vei.

– Formen er ikke kjempebra ennå, men det kommer seg. Sølvmedalje er jeg veldig godt fornøyd med, sier torstrands-jenta som løper for Runar.

Etter å ha sprintet inn til fjerdeplass på 100 meter i J18/19-klassen, på lik tid som bronsevinner Siv Krakeli Sneen, og bare åtte hundredeler fra vinner Julie Andrea Håskjold, kunne Bakke Hansen glede seg over sølv på 400 meter. Og det bare 20 minutter etter at 100-meteren var unnagjort.

– Jeg var litt usikker etter 100-meterfinalen, for jeg fikk litt krampetendenser igjen, forteller Bakke Hansen.

– Men jeg valgte å løpe, og det gikk jo veldig bra selv om jeg stivnet veldig på slutten.

Håskjold vant for øvrig også denne distansen i mesterskapet som regnes som et NM?for yngre klasser. Og det med over to sekunders margin til den 18 år gamle larviksjenta.

For Bakke Hansen gjenstår nå favorittdistansen 200 meter. Den løpes søndag.

Larvik Turn har også med fire utøvere i Fredrikstad, etter at Andre Ustad Strand måtte trekke seg. Erlend Gjestrum perset fire ganger underveis i stavfinalen G15/a, og med resultatet 2,96 endte han på sjetteplass. Odin Stangvik ble slått ut i 100-meterforsøket i G15-klassen med tiden 12.35. Til gjengjeld har han både 200 meter, høyde og lengde igjen. I G16-klassen kom både Byamungu Kabiraba og Lars Forum Skaara til semifinalen på 100 meter. Førstnevntes 11,77 holdt til niendeplass, men bare de åtte beste kom til finalen. For dem gjenstår 200 meter i dag, med eventuell finale søndag.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags