Nesjar J12 var rimelig gira da årets lagspiller, Karoline Dyhre Breivang, snørte på seg jogge-skoene og blåste i fløyta på treningen i går.

Da ØP kom i Nesjarhallen i går, ventet J12-spillerne utålmodig på at Larviks landslagsspiller Karoline Dyhre Breivang skulle dukke opp. De pratet om hverandre om trening, kamper og hva de hadde av forventninger.

– Spennende. Vi gleder oss, fastslo keeper Hedda Kristine Øyesvold.

Jentene varmet opp med seriekamp mot Halsen kvelden i forveien.

– Vi “vant” 9-9, fastslår Marie Røsrud Graven.

– Og vi vinner og vi taper sammen, passer Selma Pedersen på å skyte inn, før Larvik-spilleren entrer hallen og jentene blir stille.

For når Karoline Dyhre Breivang skal lede treningen er det verdt å følge med - og det gjorde de. Nesjar-trener Johan Fjeldskår hadde aldri sett jentene så konsentrerte og lydhøre som da Dyhre Breivang instruerte dem i nye øvelser, forklarte og krevde orden.

NRK-profil og tidligere proffsyklist, Dag Erik Pedersen, hadde “skylden” for det storfine besøket en mandags kveld i Helgeroa. Han huket tak i landslagsspilleren for en stund siden og spurte pent, som pappa på laget, om hun kunne og hadde lyst. Erfaringen hans er at ikke alle idrettspersonligheter er like innstilt på å stille opp for de unge.

– Jeg møter superstjerner hele året, men grunnholdningen til å stille opp for grasrota er ulik. Jeg blir veldig imponert når jeg møter noen som henne som sier ja med en gang, skryter Pedersen.

Jentene, som ligger i toppen av regionsserien for 12-års lag, er ofte i Arena for å se når LHK spiller kamper. Derfor var det ekstra gøy at en av spillerne kom på deres egen trening for å lære dem noen håndballtriks.

– Hva synes dere om treningen da?

– Hun hadde god kontroll og gjennomførte treningen bra. Hun var ikke sjenert for å treffe nye mennesker, mener Mathilde Waale, som krysser fingrene for at favoritten Isabel Blanco også vil ta turen til Nesjarhallen.

– Vi lærte nye balløvelser, sier Selma Pedersen.

Det ble mange nye inntrykk på en og samme trening.

– Jeg ble mest sliten i hodet, røper Mathilde.

Neste store oppgave for Nesjar-jentene blir lokaloppgjøret mot Larvik Turn den 11. februar.