Fram klarte uavgjort mot Sandefjord: - Vi henger bra med

LØPSSTERK: Jonas Pereira fikk sin debut i Fram-drakta lørdag.

LØPSSTERK: Jonas Pereira fikk sin debut i Fram-drakta lørdag. Foto:

På kunstgresset på Tollnes burde kanskje spillerne hatt blå Swix og ikke knotter mot underlaget da Fram og Sandefjord spilte uavgjort 1–1 lørdag ettermiddag.

DEL

Til tross for undervarme og preparering av banen helt fram mot kampstart, var det vanskelige spilleforhold da Fram spilte årets første treningskamp. Banen var både glatt og delvis snødekt, men Fram leverte en god kamp, tatt forholdene i betraktning.

HER KAN DU SE KAMPEN I REPRISE HVIS DU ER ABONNENT

– Det var vanskelige forhold, men det var likt for begge lag. Jeg synes guttene gjør en veldig god jobb og en kjempebra match. Vi står bra defensivt, slipper SF til få sjanser og vi henger bra med, oppsummerer trener Roger Iversen.

1.-divisjonslaget fra nabobyen hadde ballen mest og var nærmest scoring i 1. omgang, men klarte ikke å finne veien til nettmaskene før pause. Keeper Milos Crnogorac, som vokter buret i Kenneth Stenilds skadefravær, fikk seg en skikkelig trøkk like før halvtid og måtte kaste inn håndkleet. Fram manglet reservekeeper, og dermed meldte spiss Mame Mor Ndiaye seg frivillig til å stå i mål resten av kampen.

RESERVEKEEPER: Mame Mor Ndiaye tok sporty på seg keeperdrakta da Milos Crnogorac ble skadet like før pause.

RESERVEKEEPER: Mame Mor Ndiaye tok sporty på seg keeperdrakta da Milos Crnogorac ble skadet like før pause. Foto:

Etter hvilen gjorde SF mange bytter, og Fram kom enda mer med i kampen. Midtveis i omgangen dømte dommeren straffe til Fram, og den satte Sindre Osestad sikkert i mål. Drøye ti minutter senere var den midlertidige keeperen Ndiaye uheldig med et utspill, og dermed utlignet laget fra nabobyen til 1–1 ved Pontus Engblom, noe som også ble sluttresultatet.

– Jeg er superhappy med kampen, og håper guttene er det samme. Det er morsomt å spille uavgjort mot Sandefjord Fotball «uten keeper» etter pause, bemerker Iversen.

Trenger flere spillere

Jonas Pereira og Anders Bjørntvedt Olsen er Frams to siste signeringer, og debuterte i Fram-trøya lørdag. Det jobbes godt i Fram-kulissene med å hente flere spillere til klubben. Per i dag har 13 spillere skrevet kontrakt.

– Vi trenger flere spillere. I løpet av februar må vi signere flere, og så vet jeg at flere av dem vi spilte mot i dag, ønsker å spille for oss, men vi har ikke noe hastverk, legger treneren til.

Ndiaye ble hentet til torstrandsklubben i fjor sommer og hadde kontrakt ut 2018, men om spissen blir å finne i Fram også i 2019, er fortsatt uvisst.

– Vi jobber med løsninger, og vi vet godt hva han står for, og så får vi se om vi klarer å få ham på plass.

Det var flere prøvespillere på banen mot SF. Urædd-spiller Eben Koranteng var blant disse. 19-åringen har tidligere vært i Odd-systemet.

– Den som kanskje imponerte mest var Eben som spilte venstre kant i 1. omgang, så vi ønsker å fange ham.

En annen som testet den rød- og blåstripete drakta lørdag, var den 22 år gamle Fana-spilleren Henrik Udahl.

– Han scoret 26 mål i 3. divisjon i fjor, men det var ikke enkelt å vise seg fram i dag, så det er umulig å bedømme Henrik.

Vanskelige treningsforhold

Det har vært mye kulde og snø etter nyttår, noe som har gjort treningsforholdene utfordrende for Fram.

– Nå håper jeg at det slutter å snø. På onsdager og torsdager trener vi på kunstgresset til Tjølling. Der er det ikke undervarme, men det saltes, og Tjølling gjør en bra jobb med å skape så gode forhold som mulig for oss. På fredager og lørdager har vi trent inne i Sandarhallen. I februar kommer vi til fortsette med å trene fysisk inne på tirsdager, avslutter Iversen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags