– Viktig å være i toppen i sommervinduet

FLERE GRUNNER: Petter Belsvik sier at det er flere gode grunner til at Fram bør avslutte vårsesongen godt. I tillegg til at det gjør godt for tabellposisjonen kan det nemlig bli avgjørende for hvilke spillere man får tak i denne sommeren.

FLERE GRUNNER: Petter Belsvik sier at det er flere gode grunner til at Fram bør avslutte vårsesongen godt. I tillegg til at det gjør godt for tabellposisjonen kan det nemlig bli avgjørende for hvilke spillere man får tak i denne sommeren. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

At Fram fortsetter poengsankingen også i de fire siste kampene før ferien, har ikke bare betydning for tabellposisjonen. Det kan også hjelpe sportslig leder Ørjan Berg Hansens jobb i sommer.

DEL

Det blir igjen en sommer med mye spillerlogistikk for Frams del. Onsdag ble det kjent at kaptein Ulrik Balstad flytter tilbake til Elverum. Dermed vil sju spillere fra den opprinnelige vårtroppen være ute når Fram tar imot Hødd den første lørdagen i august.

I tillegg til Balstad forsvinner politistudentene Sindre Lie og Stian Dyngeland i sommer. Vegard Thoresen Bakker, Varg Støvland og Emil Kjeldsen er allerede ute, og stortalentet Kornelius Normann Hansen spiller sin siste kamp for Fram mot Nardo søndag, før han flytter til England og trolig blir en del av akademiet til Southampton.

Flere spillere må da hentes inn. Og den jobben kan bli mye enklere om Fram fortsetter den gode formen i de fire kampene som gjenstår før ferien.

Les også: Får han på seg våtdrakta i år?

Les også: Forlenget sponsoravtalen med DNB

God nok tropp ennå

– Holder vi oss nær toppen vil vi straks være mer interessante for flere. Det er jo ikke bare vi som tar kontakt med spillere, mange kontakter også oss. Og det er fordi vi ligger der vi gjør for øyeblikket, sier trener Petter Belsvik.

– Det er derfor flere gode grunner til å ta poeng mot Nardo søndag.

Av de sju som forsvinner vil altså Balstad, Lie og Dyngeland fullføre vårsesongen. Det gjør at Belsvik ikke er bekymret foreløpig.

– Frem til 15. juli har vi en tropp som er mer enn bred og god nok. Så har vi en jobb å gjøre i pausen. Den jobben har selvsagt allerede begynt, men vi er nødt til å ha inn noen nye fjes når vi starter opp igjen etter sommeren, sier han.

– Jeg er imidlertid sikker på at vi vil ha en sterk tropp også i høstsesongen. Vi må bare håpe at vi klarer å skaffe jobber til spillere, og gjøre hverdagen deres her så interessant at de ønsker å flytte hit. Vi kan ikke, som noen av våre avdelingskollegaer, ha spillere som utelukkende lever av fotballen, så vi må bare fri til larvikssamfunnet og næringslivet her.

Les også: Nå byttes kunstgresset ut etter 14 år

Les også: Vil gjøre travbanen sikrere

Har tapt de to siste

Til kampen mot Nardo søndag kommer Sindre Lie og Ulrik Balstad tilbake fra karantene, og Erik Rosland er endelig skadefri. Samtidig må Mahmoud «Mack» Laham sone karantene for tre gule kort.

Mens Fram har en formpil som peker den rette veien, er tilfellet det motsatte for Nardo. Etter en flott start på sesongen, har ikke trønderne vunnet på tre kamper. De to siste, mot Vard og Notodden, har endt med tap.

Søndagens hjemmelag har imidlertid spissen Daniel Bekkevold igjen tilgjengelig etter å ha sonet tre kampers karantene.

– De får også tilbake en kantspiller, så de stiller sterkere mot oss enn de har gjort i det siste. Uten at det forandrer hvordan vi angriper kampen. Vi ønsker å gå ut og ta kommandoen, være offensive og ha tro på eget spill og egne ferdigheter. Og vi gleder oss til kamp, forteller Frams trener.

Kampstart er klokken 16 søndag, og oppgjøret kan du selvsagt se direkte på ØPs nettsider.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags