Skoleåret 2017/18 avsluttes denne uka, og de ukelange sommeridrettsskolene starter for fullt fra mandag av. Og uansett om det er fotball, håndball, ridning eller dans man er interessert i, er mulighetene til stede for å aktivisere seg.

Larvik Turns friidrettsskole har allerede fått inn like mange påmeldinger som i fjor. Dermed blir de rundt 45 unge, men påmeldingsfristen går ikke ut før på fredag.

– Vi har plass til flere. Vi kjører det samme konseptet som vi har hatt suksess med tidligere, sier Arne Svardal i Larvik Turn friidrett.

LES OGSÅ: Gro vil gjøre garasjen til soverom - men rådmannen sier nei

Tennis billigst i klassen

Tenniscampen i Stavern er i år mer populær enn noen gang. I fjor ble ikke skolen noe av, men i år har de fått inn 22 påmeldinger, noe som er rekord for Larvik og Stavern Tennis. Tennisklubben har den billigste sommerskolen i vår oversikt. For 1.000 kroner får man fem dager med trening fra 9–15 og lunsj hver dag.

– Vi har lagt oss på en billig pris, billigere enn andre camper vi har sett. Det tror vi har gjort et positivt utslag. Det er viktigere for oss at barn kommer enn at vi tjener penger på det. Sommercampen er en måte å få folk til klubben, bli interessert i tennis og få en kontakt med idretten, sier Lynne.

Lynne sier at klubben er i medvind rekrutteringsmessig om dagen, og at det har gjort det enklere å fylle opp sommercampen. Tenniscampen er delt opp i to, med tennistrening på formiddagen og andre aktiviteter på ettermiddagen.

– Da har vi lagt opp til å for eksempel gå en tur til stranda eller i skogen, spille fotball, og en av dagene har vi en innendørs aktivitetsdag med blant annet dart, bordtennis og frisbee, sier Lynne.

LES OGSÅ: «Varmet opp» til beachsamling med gull i NM

Noe for enhver smak

Er man barneskoleelev bør det uansett være muligheter. I Stavern har Petter Belsvik sin etter hvert tradisjonelle fotballskole og Larvik Håndballskole holder som vanlig på i ulike haller i kommunen. På sistnevnte kommer både tidligere LHK-spiller Amanda Kurtovic og Kristian Kjelling i løpet av uka for å trene deltakerne.

På Damgården er det ukelange ridecamper, Stag Turn har skole i den nye turnhallen og på Studio Nille skal det danses fem dager til ende neste uke. Larvik Seilforening har tidligere hatt sin seilskole i juni, men «Hopp i havet» er nå flyttet til august.

Ukelange sommerskoler

HvaArrangørHvorUkeHvem
HåndballskoleLarvik HåndballklubbFlere haller2610-16 år (kun jenter)
FotballskoleKickerz Petter BelsvikStavern268-16 år
FriidrettsskoleLarvik TurnLovisenlund267-13 år
TurnskoleStag TurnKaken26 og 277-13 år
TenniscampLarvik & Stavern tennisStavern265-18 år
RidecampDamgårdenDamgården26-27, 31-33Fra 6 år
DanseskoleStudio NilleLarvik269-11 år
SeilleirLarvik SeilforeningViksfjord328-12 år