Turn vant «årets viktigste kamp»

Larvik Turns Thomas Ohnstad smeller inn en suser av en takling på Nesjars Kjell Thomas Barth.

Larvik Turns Thomas Ohnstad smeller inn en suser av en takling på Nesjars Kjell Thomas Barth. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Kompisduellen mellom Larvik Turn og Nesjar ble en durabelig fight som Larvik Turn til slutt halte i land.

DEL

Da dommeren blåste av oppgjøret sto det 3–2 til Larvik Turn i kampen som hadde alt en skikkelig prestisjeduell skal ha.

– Det er årets viktigste kamp. Del 1, sier Nesjar-spiller Daniel Torp med et smil.

Temperatur, glis, slenging med leppa og spenning i selve oppgjøret. Alt var til stede, og med temperaturen som var ute på oppgjøret var det ikke bare for dommeren å holde styr på gemyttene noe som endte i en litt inkonsekvent linje med kort/ikke kort og dertil mange meldinger fra sidelinjen.

Seieren sender Larvik Turn opp på ti poeng og fortsatt kontakt med lagene rundt nedrykksområdet, mens Nesjar med kun en seier på sine første ti kamper må virkelig kjempe en kamp mot nedrykk resten av sesongen, noe Torp også medgir at det nå blir.

– Det blir en kamp mot nedrykk for vår del. Vi har vært nære i flere kamper, men ikke fått utbytte, sier Torp som i grunn synes det er synd at Larvik Turn er i samme båt som dem med tanke på lagets tidligere posisjon i ligasystemet.

Nesjar tok ledelsen

Kampen åpnet med noe som kunne blitt en sensasjonsscoring fra Nesjar-keeper Roy Christian Johansen. Et frispark fra egen halvdel holdt på å ende i nettet, men Turn fikk etter hvert ryddet opp.

LT-Nesjar

Larvik Turn - Nesjar 3-2 (1-1)

Mål: 0-1 Kjell Thomas Barth 8', 1-1 Albert Kryeziu 42', 2-1 Vegard Jørgensen 47', 3-1 Lars Skjønhaug 52', 3-2 Vegard Lie 65'.

Larvik Turn: Kristoffer Jensen - Lars Skjønhaug, Thomas Ohnstad, Jesper Haug, Vegard Jørgensen - Albert Kryeziu, André Jacobsen, Alexander Williams - Suleyman Cham, Jacob Jacobsen, Jonathan Pettersen.

Innbyttere: Ole Martin Christiansen, Laby Plakiqi, Torstein Kirud, Aziz Altinawi, Bendik Høeg, Alexander N. Eggen, Daniel Thorstensen.

Nesjar: Roy Christian Johansen - Martin Amundrød, Vegard Lie, Øystein Abrahamsen, Adrian Øivind Eliassen - Stian Tallaksen, Lars Moholt, Eirik Osland, Mattis Bjørneby, Christer Hansen - Kjell Thomas Barth.

Innbyttere: Knut Øystein Haaland, Håkon Røsjordet, Torgeir Kristiansen, Tobias Hofsøy, Christopher Tuv, Daniel Torp og Kaare Andreas Johansen.

Nesjar skulle likevel få nettkjenning først. Kjell Thomas Barth ble felt innenfor 16-meteren etter åtte minutter og straffen satte han selv i mål. Ut omgangen holdt Nesjar Turn fra livet inntil det gjensto noen få minutter.

På en corner sto Albert Kryeziu på rett sted da nedfallsfrukten fra en hodeduellen endte i beina hans. Kryeziu dundret inn utligningen fra området ved straffemerket.

– Vi har et litt nytt lag og det er ikke hver gang vi har alle spillerne med og marginene har gått litt imot oss samtidig som vi ikke er dyktige nok, sier Julius M. Johansen i trenerteamet til Larvik Turn om sesongen så langt.

Knallåpning for Turn etter pause

Etter pause virket laget langt mer på G og ledermålet kom tidlig. Nok en gang en corner, og nok en gang en retur ut i feltet. Denne gang var det Vegard Jørgensen som klinket inn ballen.

Fem minutter senere fikk Turn frispark da det ble dømt hands på Nesjar-keeper Johansen som fikk ballen sprettende opp i hendene på vei for å klarere en Jacob Jacobsen på vei gjennom. Frisparket satte Lars Skjønhaug i mål og Turn virket godt på vei mot en seier.

Lars Skjønhaug ble matchvinner for Larvik Turn mot Nesjar da frisparket hans endte i mål.

Lars Skjønhaug ble matchvinner for Larvik Turn mot Nesjar da frisparket hans endte i mål. Foto:

Nesjar-kaptein Vegard Lie ville imidlertid ikke selge seg billig og etter 65 minutter var det hans tur til å score på en corner som han headet i mål.

Fra sidelinjen var det mye gemyttlige uenigheter mellom trenerne og sjelden har man hørt så mange ord i minuttet fra lagledere som dirigerer troppene. Nesjar-trener Inge Jonskås forsøkte som best å oppildne troppene etter den grusomme starten de hadde på andreomgangen og særlig da man øynet håp om poeng.

– Det er litt hissig utpå der, men det er som det skal være med gamle lagkamerater i dueller. Vi trøkker til litt ekstra og så er vi kompiser etterpå, sier Eirik Osland som har spilt for begge lagene.

– Seier har jo alt å si i en sånn kamp. Det er en sekspoengskamp, men vi kjenner også hele laget og det er mye ære på spill, sier Turns Johansen.

Spillende trener Thomas Ohnstad på hjemmelaget mener kampen ble som forventet med all kriging og de saftige taklingene.

– Nesjar skal ha heder for fighten de gir oss. Vi kom oss i andreomgang og da vi fikk 3-1-ledelsen følte jeg vi kontrollerte det greit. Vi har mer å gå på spillmessig, men seier er seier, sier Ohnstad om oppgjøret som nok får en heftig reprise på høsten når de møtes igjen på Karlsro.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken