Noen har taco på fredager – Nanset-damene har tabata

Ivrig: Hedda Haugene er mer eller mindre på Spenst hver dag for å trene styrke og kondisjon. Her er hun igang med en time tabata med resten av laget fredag ettermiddag.

Ivrig: Hedda Haugene er mer eller mindre på Spenst hver dag for å trene styrke og kondisjon. Her er hun igang med en time tabata med resten av laget fredag ettermiddag. Foto:

Nansets 1. divisjonsdamer ligger ikke på latsiden i sesongoppkjøringen, selv om baneforholdene er håpløse.

DEL

Etter at jentene fra Fagerli beholdt plassen i 1. divisjon i det første året etter opprykket, gjør laget seg nå klart for nye og tøffe tak på det nest øverste nivå. Da er det greit å trene styrke og utholdenhet innendørs mens snøen laver ned ute.

Effektiv trening innendørs

– Spenst stiller opp for oss og kjører timer med tabata. Det var avtalt på forhånd, uavhengig av været, men i dag passer det ekstra greit, smiler trener Camilla Eid som sammen med fysisk trener Henrik Arnesen har hatt med seg jentene til Spenst i Larvik sentrum fredag ettermiddag.

Det viser seg, for ØPs uvitende utsendte, at tabata ikke er en matrett. Derimot er tabata en treningsform som har god effekt på både fysisk styrke og kondisjon. Under ledelse av en instruktør fra Spenst, fikk Fagerli-jentene kjørt seg med tøffe og effektive intervalløkter i nærmere en klokketime.

– Det er utrolig effektivt og morsom trening, sier måljeger Hedda Haugene som ikke er fremmed med styrketrening ved siden av fellestreningene med resten av laget.

– Nei, jeg er her stort sett hver dag, sier stavernsjenta som studerer til sykepleier i Porsgrunn til daglig.

Godt i gang med treningskamper

Også lagvenninne Malene Eikehaug Andreassen trener daglig styrke og utholdenhet på Spenst, og Nansets frisparkspesialist skal denne sesongen igjen bryne seg på fysisk sterke spisser. I fjor spilte hun back, men nå skal hun tilbake i midtforsvaret etter at Emma Stiansen gir seg i klubben. Stiansen, som bor og studerer i Porsgrunn, vil denne sesongen spille for Stathelle.

– Jeg spilte midtstopper da vi var i 2. divisjon, så det kommer til å gå greit, sier Eikehaug Andreassen som dermed blir makker til solide Ingvild Urå i Nansets midtforsvar.

Skal stoppe motstanderne: Malene Eikehaug Andreassen skal tilbake på stopperplass denne sesongen. Da er det greit å ha fysikken i orden.

Skal stoppe motstanderne: Malene Eikehaug Andreassen skal tilbake på stopperplass denne sesongen. Da er det greit å ha fysikken i orden. Foto:

For øvrig har Nanset hatt greie treningsforhold på Månejordet og Fagerli i vinter, med unntak av den siste uka med mye snø. Laget er også godt i gang med treningskamper, og i årets første kamp ble Sarpsborg slått 3-0 – etter mål av Ingvild Urå, Sofie Langgård og Therese Vaksdal. Neste kamp var mot Snøgg innendørs i Bø. Det oppgjøret endte 2-2, etter mål av Ingvild Urå og Hedda Haugene.

Til pers: Heller ikke fysisk trener Henrik Arnesen slipper unna når Nanset-jentene trener tabata.

Til pers: Heller ikke fysisk trener Henrik Arnesen slipper unna når Nanset-jentene trener tabata. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags