Theodor og Johan spilte debutkampen – endte med brakseier

KRETSLAGET: Disse spillerne spilte den historiske første kretslagskampen for G2005 da Vestfold slo Odd Grenlands talentgruppe 9-3 på Gamle Stadion lørdag: Foran f.v.: Felix Akselsen, Raphael Johansen, Magnus Brodersen, Linus Torp Bergsvåg, Theodor Pedersen og Johann Nordang. Bak f.v.: Sebastian Holm Mathisen, Håkon Ude Hasle, Eldar Avdic, Sander Holseter-Karlsen, Benjamin Hellum Andersen, Kamba Kalala Tumba, Filip Loftesnes-Bjune og Storm Bugge Pettersen.

KRETSLAGET: Disse spillerne spilte den historiske første kretslagskampen for G2005 da Vestfold slo Odd Grenlands talentgruppe 9-3 på Gamle Stadion lørdag: Foran f.v.: Felix Akselsen, Raphael Johansen, Magnus Brodersen, Linus Torp Bergsvåg, Theodor Pedersen og Johann Nordang. Bak f.v.: Sebastian Holm Mathisen, Håkon Ude Hasle, Eldar Avdic, Sander Holseter-Karlsen, Benjamin Hellum Andersen, Kamba Kalala Tumba, Filip Loftesnes-Bjune og Storm Bugge Pettersen. Foto:

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

Med fire sandefjordinger på laget tok det nye kretslaget for gutter 2005 en knusende 9–3 seier over Odd Grenland.

DEL

– Det var overraskende bra! Vi må huske på at dette er en gjeng spillere som aldri har spilt kamp sammen tidligere, men likevel var de fotballfaglig sterke nok til å være samspilte fra første kamp. Det er meget sterkt. Vi møtte nemlig ikke noe dårlig lag, sier kretsens spillerutvikler, Espen Kirknes.

Som en del av fotballforbundets landslagsskole har han og Vestfold Fotballkrets tatt ut en treningsgruppe på 23 spillere fra hele fylket av gutter født i 2005 og 2006. Disse har trent sammen en gang i uka siden nyttår. Ut av dette plukket Kirknes 14 gutter som fikk æren av å debutere i historiens første kretslagskamp for årgangen.

– Det ser lyst ut

Etter å ha ledet 5–0 i første omgang, slapp de gjestene inn i kampen ved å gi dem to reduseringer før pause og en etter. Så fyret de på «alle rakettene» igjen og hamret inn fire nye scoringer på Gamle Stadion lørdag. Dermed ble det 9–3-seier, og Kirknes fikk mange fine svar.

Og på laget var det to gutter fra Larvik. Nanset-gutt Theodor Pedersen og Stag-spiller Johan Nordang fikk sjansen. Kirknes var meget godt fornøyd med det han fikk se.

– Dette ser ut til å være en årgang med meget sterke spillere. Gruppa er bedre sammensatt enn mange andre jeg har sett, og vi har klare ledertyper i alle ledd. Det er ikke så vanlig. Vi ser ut som et lag, sier han.

Flere får sjansen

Kretslaget skal ut i nye treningskamper i nær framtid. 10. mars skal de spille mot Fredrikstad og helgen 7. og 8. april reiser de til eliteturnering i Trondheim.

Flere larvikinger får også prøve seg framover. Nanset-kvartetten Kristian Tandberg, Sindre Walle Egeli, Storm Aarbøll Karlsen og Bork Bang-Kittilsen er alle med i troppen til Fredrikstad-kampen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags