Klubben reiser alltid med sitt gutter 12-lag, og de siste årene har også flere lag hengt seg på. I år reiste G12 nedover med 32 spillere fordelt på 3 lag og klubbens J16 lag. 80 foreldre og søsken var også med.

Hovedpoenget med turen er å styrke samholdet i lagene, men sportslig vil de jo også oppnå resultater. Begge lagene reiste ned med målsetting om å vinne og denne gangen markerte klubben seg meget godt. Potensielt kunne de 4 lagene kjempe om 3 priser.

J16 fikk en tøff Start mot Randaberg. Etter noen smarte grep fra trenerne Christian Corneliussen og Kenneth Thoresen, gikk de derimot mye bedre i de neste kampen. Det ble seire og uavgjort i de resterende 5 puljekampene. Når de hadde spilt sin siste kamp lørdag, lå de an til å gå videre til finale, men var avhengig av rett resultat i gruppespillets siste kamp. Etter noen spennende timer gikk det Stags vei og laget skulle spille sin finale søndag morgen. Motstander var nok en gang Randaberg.

G12 stilte med 3 lag og støtteapparatet til å håndterte nesten 20 kamper der nede. Det ble noen tap og uavgjort, men det ble fleste seire. Stag Grønn suste gjennom sin gruppe ubeseiret. Kun 3 mål ble sluppet inn mot motstandere fra Norge, Danmark, Sverige og Tyskland. Klokka 21 lørdag kveld var laget klar for finale i a-sluttspillet søndag morgen.

Før dette hadde det vært mer nerver. De to siste lagene til G12 gikk videre til b-sluttspill og møtte hverandre i kvartfinalen. Det ble en jevn kamp som Stag Hvit til slutt vant. Resultatet av det var at de skulle møte naboen Nesjar i semifinale. Begge klubbene reiste ned med mange høylytte supportere og det ble en jevn og spennende kamp i 40 minutter. Når dommeren endelig blåste av, var det Stag Hvit som fortjent vant 3–2 til noens glede og andres skuffelse.

Bildeserie

Stag i Kattegat Cup

Resultatet av dette var at Stag Hvit skulle ut i finale i b-sluttspillet lørdag kveld. 10 timer med fotball kulminerte i en finale der et tysk lag dessverre ble litt for gode. Stag var helt klart med på notene og kunne like gjerne vunnet, men de endte med et hederlig tap 1–3.

Søndag er a-finaledag i Kattegat cup og 2 av våre lag skulle i ilden. Først ut vart J16. Laget var svekket av heteslag og gnagsår, men leverte en god kamp. Dessverre var Randaberg på ny litt bedre og de vant enda en gang 4–0 over Stag. Jentene var uansett fornøyd og stolte trenere og spillere mottok bevis på prestasjonen på podiet på Grenå Stadion etterpå.

Etter dette skulle G12 i ilden. 11 spente spillere møtte den danske klubben Dianalund. Tidligere resultater viste at dette var et godt lag. Tidligere motstandere hadde Stag nærmest feid av banen, men finale er finale og dette kunne bli jevnt. Og det ble det. Stag tok ledelsen 1–0 i første omgang, men rett før pause utlignet Dianalund. Trenerne Tommy Nordang og Bjørn Erik Helgeland brukte det de hadde av motiverings-egenskaper og sendte spillerne ut i krigen i en ny omgang. Det var fortsatt jevnt og Stag fikk lite hjelp av partiske hjemmedommere.

Halvveis i omgangen kom imidlertid den befriende 2–1 scoringen til Stag og guttene kontrollerte seieren inn. De 11 spillerne på laget var meget stolte og de 21 som hadde bidratt på de 2 andre lagene, stormet banen til enorm jubel!

Dette er første gangen Stag har vunnet denne turneringen. Selv om dette ikke er blant de største turneringene, er det alltid meget god motstand og dette er en stor prestasjon.

Klubbens leder Bjørn Erik Helgeland er meget fornøyd med resultatene fra helgen.

– Stavern sender 120 voksne og barn til Grenå. Målet var å vinne 2 a-sluttspill og 1 b-sluttspill. At vi klarer 1 gull og 2 sølv kan vi leve med. Like viktig er det å skape samhold i lagene og fellesskap og stolthet for Stavern og omegn. Vi er meget stolte over hvordan vi viser oss fram på og utenfor banen. Stag spiller sammen og det merket alle vi møtte på og utenfor banen i Danmark, sier han.