Stags fantastiske reise fortsetter - tre opprykk på rad er ikke nok

Opprykkstog: Stag A-lag har rykket opp tre år på rad, men KM-tittelen i 5. divisjon røyk etter 1-1 mot Flint 2 onsdag kveld.

Opprykkstog: Stag A-lag har rykket opp tre år på rad, men KM-tittelen i 5. divisjon røyk etter 1-1 mot Flint 2 onsdag kveld. Foto:

I 2016 rykket Stags A-lag ned til 7. divisjon. De tre neste sesongene har de hvite og grønne rykket opp tre ganger.

DEL

Bjørn Erik Helgeland, Jørn-Tomas Larsen og de andre entusiastene i Stags fotballavdeling har virkelig ikke ligget på latsiden de siste årene. A-lagets klatring i divisjonssystemet er nevnt, men Stag markerer seg på flere fronter. Et litt omdiskutert fotballakademi er etablert, anleggene har blitt oppgradert, klubben får stadig flere lag i de aldersbestemte klasser – og de markerer seg sportslig. Blant annet spilte G13-laget nylig finale under Norway Cup.

Fokus på fair play

I tillegg er det bevissthet rundt det å kurse oss trenere, og klubben er opptatt av å utvikle mennesker – ikke bare fotballspillere. Fair play er viktig for oss. Vi lærer spillerne å vise omsorg dersom for eksempel en motspiller skader seg. Det er ikke så mange klubber som har dette fokuset, sier Tobias Hofsøy som er trener på G8.

LES OGSÅ: Ønsker å løfte fair play enda et hakk

KM-tittelen i 5. divisjon gikk imidlertid til Løveid, etter en meget tett og sjansefattig kamp onsdag kveld. Stag tok ledelsen ved Christer Skogstad Lie kvarteret ut i 2. omgang, men Flint-rekruttene utlignet på overtid og sikret seg med det pokalen. Dette var selvsagt surt for hjemmelaget, men opprykket er tross alt det viktigste.

LES OGSÅ: Opprykksklare Stag spiller KM-finale: – Jeg kan garantere at det blir mål

– Tilbud til alle

Det hele startet med at vi la en plan for fem år siden. Vi laget en god sportsplan samtidig som vi ble en kvalitetsklubb. I tillegg etablerte vi en tydelig organisering, og vi har en svært kompetent arrangement – og økonomikomité som får inn penger via fotballskoler, turneringer og dugnader. Effektene av dette er blant annet at vi har fått tribune, stadionklokke og ny kunstgressbane. Det er også hyggelig at vi stadig blir flere spillere, samtidig som de aktive blir med lenger. Vi har nå tilbud til de som ønsker å satse på fotballen, men også til de som spiller mest for det sosiale eller for å holde seg i form, sier Bjørn Erik Helgeland, som skryter av de engasjerte og dyktige menneskene i og rundt Staverns-klubben.

– Det blir gøy med lokaloppgjør neste sesong, men på sikt håper jeg vi har Fram i 1. divisjon, og Stag, Turn og Halsen i 3. divisjon. Det er absolutt mulig, tror en engasjert Helgeland som påpeker at Stag, på årsfesten 2. november, skal skissere en ny femårsplan.


Nesten KM-tittel: Christer Skogstad Lie satte inn 1-0 mot Flint 2 onsdag kveld, men gjestene ble kretsmester etter å ha satt inn utligningen like før full tid.

Nesten KM-tittel: Christer Skogstad Lie satte inn 1-0 mot Flint 2 onsdag kveld, men gjestene ble kretsmester etter å ha satt inn utligningen like før full tid. Foto:
Fakta

5. div.

Stag – Flint 2 1 – 1 (0 – 0)

Stambanen, 40 tilskuere

Mål: 1–0 Christer Skogstad Lie (16), 1–1 (90)

Stag: Rune Garcia Danielsen, Martin Dahl Myrberg, Adrian Larsen, Sondre Eikedalen, Christer Fjellstad, Marius Pande, Arne Sagaas, Jakob Nordang, Prince Monga, Andreas Drugge, Christer Skogstad Lie

Innbyttere: William Eliassen Svendsen, Jonas Larsen, Håkon Moseng, Hassan Alshabi, Magnus Berg Aanes, Mattis Bjørneby, Abdirahman Rashid Abdirahman

Dommer: Jonida Hoxha, Eik-TønsbergSend tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags