Gå til sidens hovedinnhold

Eirik (25) på klubbjakt, ville videre fra New York

Artikkelen er over 3 år gammel

Eirik Holmen Johansen (25) fra Teie står fritt til å velge ny klubb fra nyttår. Han ba New York City ikke ta opsjonen på ytterligere ett år.

(Tønsbergs Blad)

– Kontrakten hadde ett år igjen, men klubben så min situasjon og de sa ja til å ikke ta opsjonen på siste året i kontrakten på forespørsel fra meg. Så jeg står fritt til å signere ny kontrakt fra 1 januar, skriver Eirik Holmen Johansen i en mail til Tønsbergs Blad.

Keeperen bekreftet på Twitter og Instagram onsdag at han er ferdig i MLS-klubben New York City etter tre år i klubben.

– Veien videre er ikke bestemt ennå, men sammen med min engelske agent, ser vi på flere muligheter, både i Norge og Europa. Det er konkrete ting på bordet, men ingenting er ferdigforhandlet eller avtalt ennå, så noe mer konkret vil jeg ikke si, skriver Holmen Johansen.

Takket

– Takk for tre år, NYCFC. Det har vært en minneverdig tid med å være med og bygge opp en klubb i den beste byen noensinne. Jeg vil heie på klubben og forhåpentligvis vil det komme et trofé deres vei snart. Lykke til, skriver Johansen på Twitter.

Eirik Holmen Johansen ble en del av Manchester Citys ungdomsakademi som 16-åring, før han dro videre til samarbeidsklubben i Major League Soccer (MLS), New York City, i starten av 2015.

Landskamper

Keeperen har spilt 33 aldersbestemte kamper for Norge på alle nivåer fra U15 til U23. Han var på utlån til Sandefjord i 2014-sesongen, og spilte 29 av 30 kamper da SF slapp inn bare 24 mål og rykket opp til eliteserien med klar margin.

Holmen Johansen har måttet finne seg i å spille annenfiolin for MLS-klubben denne sesongen, og har kun spilt to kamper fra start. Totalt står han med fem kamper for New York-klubben.

LES OGSÅ: Eirik må stadig vekk klype seg i armen over hvem han jobber med

Kommentarer til denne saken