Gå til sidens hovedinnhold

Julie (12) drømmer om cupfinalen 2032

Artikkelen er over 3 år gammel

Julie Henriette Kristiansen fra Tjølling IF er et fersk fotballdommer som drømmer om Ullevaal i fremtiden. I helgen fikk hun god trening under Larvikbankencup hjemme i Tjøllinghallen.

Sammen med 15 andre idrettsungdommer født i 2005 og 2006 fra Tjølling, tok hun klubbdommerkurs i fjor. En av visjonene til de unge pipeblåserne er at én av dem skal bli god nok til å dømme cupfinalen i 2032.

LES OGSÅ: Totalkollaps mot HamKam – men Fram var gode i en time

Julie Henriette vet å fokusere på de rette tingene

– Det hadde vært kult det, sier Julie Henriette i en pause mellom de mange kampene hun dømte i løpet av helgen.

Julie forteller at det er flere viktige ting å huske på som dommer. Det viktigste er å følge med på ballen hele tide, og det er viktig å ikke la seg påvirke av sinte foreldre på sidelinja.

– Jeg har ikke opplevd det ennå, altså, sier den blide jenta som i tillegg til dømminga også spiller fotball og håndball – på Tjølling selvfølgelig.

– Våre unge dommere er kjempeflinke. De dømmer mange kamper, og de hjelper til blant annet med å plukke søppel når de har noen minutter ledig i her i helgen. De gjør en kjempejobb for klubben, skryter alltid like engasjerte Jarle Gogstad fra Tjølling IFs arrangørstab.

– Ofte er unge dommere ikke tydelige nok, men våre dommere er tydelige og konsentrerte, sier Gogstad som selv har et utall kamper bak seg kledd i sort.

LES OGSÅ: – Det blir selvsagt tøft å komme til semifinalen nå

 

Nesten 100 lag i aksjon i helgen

I helgen var det altså god bruk for dommere, da hele 95 lag var i aksjon i den tradisjonsrike cupen. Og selv om noen av lørdagens kamper ute på kunstgresset ble avlyst, var det god stemning blant spillere, trenere og publikum både lørdag og søndag.

30 av lagene i helgen var jentelag, noe vi er veldig fornøyd med. Helgen 19. og 20. mai skal vi for øvrig arrangere jentecup igjen. Da håper vi 50–60 lag tar turen hit til Løveskogen, reklamerer helgens turneringsansvarlig – Nils Morten Østby.

For øvrig var det spillere født i 2011 som var i aksjon i Tjøllinghallen da ØP var innom søndag. Her var det spillere med god teknikk og krutt i støvlene blant våre lokale lag!

LES OGSÅ: OL-vinner med tips til jobbsøkere

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.