- Det var vondt å få beskjeden. Selv om jeg aldri hadde drømt om spille i Tippeligaen igjen, hadde jeg et håp om å bidra for Svarstad noen år, sier Vegard Lie.

Men slik blir det ikke.

Da kneet ble sjekket onsdag, ristet legen oppgitt på hodet.

- Da jeg spurte om jeg kunne spille fotball igjen, så han opp i lufta og trakk på skuldrene. Det svaret skjønte jeg. Kjipt, men det finnes langt verre skjebner enn et ødelagt kne, sier Vegard Lie.

Brusken mellom legg- og lårbeinet er defekt. En skade ikke ulik den Ole Gunnar Solskjær hadde.

- Dessverre er det ytre menisk som er ødelagt hos meg, og dermed er transplantasjon umulig, har Vegard fått vite.

At han ikke kan spille fotball mer, har han latt tankene jobbe med et par dager. Langt verre er det at brusken allerede har begynt aldringsprosessen.

- Det betyr plastikkbrusk før fylte 40 år. Jeg skulle nok fortsatt med slalåm, flirer han og vet at han kun var et par porter unna.

For historien er som følger. I 1996 lå Vegard Lie på 6. plass etter 1. omgang av Hovedlandsrennet i slalåm. Han kjørte som en konge i 2. omgang, og hadde kurs for pallen da blå-isen felte ham tre porter før mål.

- Hadde jeg holdt meg på beina, hadde jeg nok begynt på skigymnas og kanskje blitt fanget opp av landslagsledelsen for de yngste lagene. Men gjort er gjort, og jeg har da fått oppfylt mange drømmer gjennom fotballen også, sier han.

For som Odd-spiller ble han også oppdaget av G19-landslagssjef Egil «Drillo» Olsen.

- En fantastisk trener som hadde en unik evne til å motivere spillere og til å få dem lojale mot systemet han trodde på, sier Vegard Lie.

Litt av tankene og ideene til Drillo vil han også ta med seg inn i sin nye jobb som trenerkoordinator for Svarstad de neste årene.

- Jeg syns jeg kunne bidra litt når jeg ikke kunne hjelpe til utpå banen. Meningen er at jeg skal rundt til alle lagene i klubbene og bistå trenere med råd og hjelp. Vi har vedtatt en sportslig plan, og min jobb blir å følge tråden vi har lagt, sier han.

Svarstads mål er å ha lag på alle nivåer. Både på gutte- og jentesida.

- Vi er ikke langt unna målet, og det å forsøke å høyne trenerforståelsen er en stor motivasjonsfaktor for meg, sier Vegard Lie som tar med seg det beste fra de beste trenerne han har hatt i sin korte fotballkarriere.

Drillo er nevnt, Arne Sandstø er en annen Vegard Lie gjerne trekker fram når han nå skal høste fra de beste.

Kanskje ser han også for seg en trenerkarriere på sikt?

- Jeg ser ikke bort fra det. Det hadde ikke vært dumt å få gjennomslag for noen av tankene sine fra sidelinja. Men foreløpig trives jeg godt som trenerkoordinator i Svarstad, og har til og med begynt å forsone meg med tanken om et liv uten fotball. Det holder for øyeblikket, avslutter han.