- Vi har erkjent at det nok ikke blir noe skøyteis på den tomta mer. Men for Fram er det tragisk å skulle selge et idrettsareal. Mens andre idrettsforeninger driver motsatt og prøver å skaffe seg mer areal, skal Fram selge. Det er fullstendig idiotisk å selge arvesølvet, sier han.

- At folk i en forening med så lang og ærerik historie tenker så kortsiktig, er dypt tragisk.

Tomta der skøytebanen ligger var ikke en del av det opprinnelige Fram stadion. Tidligere var det nemlig skøytebane rundt dagens hovedstadion. Allikevel er det en historisk tomt.

Europamesterskapet på skøyter ble for eksempel arrangert der både i 1977 og 1984, og det var på den isen Bjørg Eva Jensen og Tom Erik Oxholm la grunnlaget for sine internasjonale medaljer, som i OL i Lake Placid i 1980.

Les også: Vil ha fullmakt til å selge «skøytetomta»

Les også: Fram slo topplaget – Tjølling under streken

Hadde store planer

For ti år siden jobbet man med enorme planer om en stor ishall/flerbrukshall i Framparken. Dette var i kjølvannet av at foreningen hadde fått penger fra tomtesalg til Vestfold fylkeskommune. I 2010 ble det så klart at gigantprosjektet måtte vrakes.

Samme år var også det siste med kunstis på området, grunnet et defekt kjøleanlegg. I 2013 lanserte så skøytegruppa et forslag om et anlegg med 400-meters skøytebane og heldekkende isflate på vinterstid, som kunne blir til kunstgress- og friidrettsbane de andre årstidene.

Dette ble nedstemt av hovedforeningen, og isteden ble det lansert planer om en utendørs 400-metersbane på Løveskogen.

Frams skøytegruppe har imidlertid bestått hele tiden, bestående av en håndfull løpere som naturlig nok har måttet trene utenbys. Dette til tross for at tidligere hovedforeningsleder Kjell Thore Jacobsen på årsmøtet i 2015 foreslo å legge ned hele gruppa.

Les også: Tjøllings unge håndballgutter slo Larvik Turn

Les også: LHK anker til Høyesterett

Ikke sikker på at han stiller

Nå håper Terje Wasvik at kommunen setter foten ned hvis det blir snakk om å omregulere området.

- Det er en videregående skole vegg i vegg som trenger idrettsarealer, i tillegg til en grunnskole ikke langt unna. Jeg håper kommunen aldri går med på å regulere til boliger, sier han.

- Skulle imidlertid kommunen selv kjøpe området og bruke dette til idrettsformål, er det greit.

Det har vært en del turbulente årsmøtet i Fram opp gjennom. Om det blir et nytt et om en ukes tid, er imidlertid usikkert.

- Jeg er ikke engang sikker på om jeg gidder å gå selv, sier Frams skøyteleder.