Gå til sidens hovedinnhold

Fremstad fikk VM-plass

Artikkelen er over 6 år gammel

Runa Fremstad fra Larvik OK fikk en plass i junior-VM i orientering, til tross for skade i VM-testløpet.

Onsdag ble laget offentliggjort, og Fremstads navn var blant de seks jentene som skal forsvare Norges farger i Bulgaria fra 20.-28. juli.

- Det har vært noen vanskelige dager med krevende uttak, hvor vi i trenerteamet har hatt noen tøffe og givende diskusjoner. Men det er bra at det er jevnt i toppen og kamp om plassene på et junior-VM lag. Det tyder på at juniornivået i Norge er høyt. Samtidig er vi som trenere også privilegert som kan ta ut så sterke lag, innleder landslagstrener Torben Wendler til orientering.no.

Fremstad var med i junior-VM for to år siden, og har en 15. plass som beste innsats blant to år eldre juniorer. I år er hun blant de eldste, og håper å forbedre plasseringen.

- Nå blir det viktig å trene en del mengde i starten, og så slippe opp på treningen inn mot mesterskapet, sa Fremstad søndag, under forutsetning av at hun ble tatt ut.

- 6 av løperne var med under junior-VM i fjor. I tillegg har vi Runa Fremstad som også har vært med tidligere og nå har jobbet seg tilbake etter noen tunge år, sier Wendler.

Landslagsledelsen er svært glad for at Larvik-jenta er i form igjen.

- Vi synes det er svært gledelig at Runa er tilbake i form, etter alle de problemene hun har hatt. Hun har hatt oppløftende resultater i år, og meldte seg raskt på i diskusjonen. Det er viktig for Norge at vi har flere sisteårsjuniorer som er ferdig med videregående og velger å satse videre å ta steget inn i seniorklassen. sier landslagstrener Sverre Waaler Kaas, som mener Larvik-jenta har gode forutsetninger for å få til det.

Mesterskapet i Bulgaria går i slutten av juli, men allerede en måned tidligere drar laget, sammen med reservene, ned for å prøvesmake på det bulgarske terrenget.

- Vi håper selvfølgelig alt går etter planen, men det er bra at reservene også får prøve seg i relevant terreng i tilfelle noe uforutsett skulle skje, kommenterer Wendler.

Han fikk oppleve gulljubel under junior-VM i Tsjekkia i fjor. Det legger på mange måter listen også for årets mesterskap.

Norges lag til junior-VM i Bulgaria 20 - 28.juli:

Jenter: Kristine Berglia, Eiker OL, Ingeborg Eide, Byåsen IL, Runa Fremstad, Larvik OK, Gunvor Hov Høydal, Fossum IF, Heidi Mårtensson, Modum OL, Mathilde Rundhaug, Frol IL.

Reserve: Sigrid Alexandersen, Fredrikstad SK

Gutter: Gaute Friestad, Kristiansand OK, Markus Holter, Halden SK, Borger Melsom, Fossum IF, Anders Felde Olaussen, Halden SK, Trond Einar Moen Pedersli, OL Trollelg, Andreas Sølberg, OL Trollelg.

Reserve: Sindre Sandven, Kongsberg OL

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.