– Friidrettsskole er best!

GLADE I FRIIDRETT (OG I Å KOMME I AVISA): Lina B. Gjone, Pia Brekke Dahl, Sofie Ohrem Bakke, Amalie Josefine Ringdal Nielsen og Milla Sofie Øhman Kristensen tenkte at et felles kastebilde ville være bra for å komme i avisa. Og det hadde de helt rett i! Kvintetten stortrivdes på friidrettsskolen på Lovisenlund mandag.

GLADE I FRIIDRETT (OG I Å KOMME I AVISA): Lina B. Gjone, Pia Brekke Dahl, Sofie Ohrem Bakke, Amalie Josefine Ringdal Nielsen og Milla Sofie Øhman Kristensen tenkte at et felles kastebilde ville være bra for å komme i avisa. Og det hadde de helt rett i! Kvintetten stortrivdes på friidrettsskolen på Lovisenlund mandag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Lovisenlund er et av mange steder i distriktet det for øyeblikket arrangeres sommerskoler. Larvik Turn har 44 friidrettsglade barn i aktivitet denne uken.

DEL

Friidrett, seiling, turn, ridning, dansing, fotball, håndball. Det er ikke tilbudene det skorter på om man ønsker at poden skal fylle sommerferien med en uke aktivitet av noe slag.

Og det er den første uka etter at skoleferien er i gang som er den de fleste idrettslagene benytter seg av. Så også Larvik Turn som denne uken har 44 barn i friidrettsaktivitet på Lovisenlund.

Da Østlands-Posten besøkte skolen mandag var det bare sol og glede.

SPENSTIG: Mathias Lindhjem benyttet en av pausene til å finpusse lengdeteknikken.

SPENSTIG: Mathias Lindhjem benyttet en av pausene til å finpusse lengdeteknikken. Foto:

Les også: «Nye LHK»: Cassandra har kommet til Larvik for å vinne

Les også: Fram i eksklusivt selskap

Både gøy og slitsomt

– Vi har meldt oss på fordi det er gøy å trene. Så langt har det vært både gøy og slitsomt. 400-meteren var slitsom, forteller Sky-elevene Mathias Lindhjem, Jakob Ohrem Bakke og Magnus Eftedal som alle skal opp i fjerde klasse etter ferien.

– Det beste med å være her er at vi kan leke og ha det moro. Vi får nye venner og blir bedre i noe vi ikke kan så godt, fortsetter trioen, som også spiller både fotball og håndball sammen på Larvik Turn.

Mens guttene var opptatt i lengdegropa, står en jentekvintett i et av målene og trener på å kaste liten ball. Etter å ha fått klarhet i at de nå trolig kommer i avisa, kan de fortelle at det er gøy å både kaste og løpe.

GODE RÅD: Elise Aske gir instruksjoner til Neonora Mapela Jacobsen før hun skal prøve å kaste spyd.

GODE RÅD: Elise Aske gir instruksjoner til Neonora Mapela Jacobsen før hun skal prøve å kaste spyd. Foto:

– Friidrettsskolen er best for det er så bra aktiviteter og fine instruktører som lærer bort masse bra ting, sier Lina B. Gjone, Pia Brekke Dahl, Sofie Ohrem Bakke, Amalie Josefine Ringdal Nielsen og Milla Sofie Øhman Kristensen.

Men driver de med friidrett til vanlig?

– Noen ganger har vi kappløp hjemme, kan Amalie fortelle.

– Jeg hopper på trampoline, følger Pia opp med.

Og før lokalavisa med sitt kamera og sin skriveblokk skaper det totale kaos for stakkars instruktører, haster vi videre.

Les også: Larviksgutter nummer åtte i EM

Les også: Lardal viste ryggen til Larvik

Innom alle øvelser

Det er Rebekka Tao Jacobsen som er ansvarlig for Larvik Turns friidrettsskole i år. Hun forteller at årets deltakerantall, 44, er en liten nedgang fra fjorårets 60.

– Så det er ikke helt fullt i år. Kanskje kan det være fordi skoleferien begynte midt i forrige uke, lurer hun på.

SJEF: Rebekka Tao Jacobsen er ansvarlig for årets friidrettsskole på Lovisenlund. Hun forteller om en liten nedgang i antall deltakere sammenlignet med i fjor.

SJEF: Rebekka Tao Jacobsen er ansvarlig for årets friidrettsskole på Lovisenlund. Hun forteller om en liten nedgang i antall deltakere sammenlignet med i fjor. Foto:

– Har du plaster? En liten gutt bryter inn i samtalen, og prøver å finne frem det aktuelle sårstedet.

– Vi skal innom alle øvelser i løpet av uka. Det er trening fra mandag til onsdag, stevne på torsdag før uka avsluttes med en tur og grilling på fredag, rekker Tao Jacobsen å opplyse om før plaster må hentes.

ØP har flere ganger tidligere skrevet om de ulike sommeraktivitetstilbudene som de siste årene har poppet ut, og etter hvert blitt en grei inntektskilde for klubbene. Mens Larvik Turn har sin friidrettsskole, er det seilskole i Viksfjord, danseskole på Sliperiet, turnskole i grophallen, rideskole på Damgården, fotballskole i Stavern og Larvik HKs håndballskole i de sentrumsnære hallene.

Tidligere har det også vært tenniscamp i Stavern, men ikke i år.

MANGE TILBUD: Friidrett er bare ett av mange aktivitetstilbud for barn i starten av sommerferien. Her er det Nikolai Jensen Nordby som er i støtet.

MANGE TILBUD: Friidrett er bare ett av mange aktivitetstilbud for barn i starten av sommerferien. Her er det Nikolai Jensen Nordby som er i støtet. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags