– Gull og sølv. Nå er jeg målløs, skriver nemlig LT-trener Ole Petter Henriksen på Facebook etter finalen i junior-NM i Byrkjelo søndag formiddag.

At 16 år gamle Malin Edland skulle slå de eldre juniorjentene var ikke så overraskende, vinneren av ungdoms-OL tidligere i måneden har vært en av landets beste på distansen, uansett alder.

Overraskelsen var at 15 år gamle Josefine Tomine Eriksen spurtet inn til sølvmedalje bak Edland. Attpåtil skjedde det på hennes egen bursdag.

Edland løp til tet på 800 meteren da løperne samlet seg etter første sving. Fredag ble hun først disket etter forsøket, men denne gang var hun ekstra nøye med å holde seg på rett side av linjene.

Eriksen la seg fint på 2. plass, og slik løp jentene de første 500 meterne.

Så kom det et overraskende angrep der en av konkurrentene stormet til tet og forsøkte seg på en langspurt. Hun fikk noen meter, men inn mot oppløpet stivet lederjenta totalt, og Edland tok over.

Josefine Tomine Eriksen lå på tredjeplass midt på oppløpet, men med rå vilje de siste 50 meterne presset 15-åringen seg forbi Amalie Sæten fra Kristiansand etter 798 av de 800 meterne.

Vinnertiden til Malin Edland ble 2.10,77, mens Eriksen perset til 2.11,22, noe som er bestenotering i 15-årsklassen i Norge denne sesongen. Den gamle hadde hun selv på 2.11,73.

Torstrand-jenta Ida Bakke Hansen tok gull i K22 år på både 110 meter hekk og 200 meter søndag, med tidene 13,89 og 24,20.

I søndagens avsluttende stafett ble LT-jentene nummer fire i J19, etter å ha tapt spurten om bronsemedaljen mot Kristiansand. I mål var sørlendingene 48 hundredeler foran.

Sørild tok gull.

På LT-laget løp Linn Hege Hem, Kaja Rolfsen, Josefine Tomine Eriksen og Malin Edland.

I K22 var Ida Bakke Hansen og Agathe Holtan Wathne uheldige i siste veksling, der Ida gikk over ende.

Dermed kunne Torstrand-jenta ikke være med i gullstriden og løp i mål til en tredjeplass. Vidar ble imidlertid disket, slik at det ble sølv på Sandes-laget til Bakke Hansen.