Trosset værgudene

20 i stil: Ni år gamle Daniel Damskog Hovet deltok både i lengde og på 60 meter under gårsdagens friidrettsarrangement på Lovisenlund.

20 i stil: Ni år gamle Daniel Damskog Hovet deltok både i lengde og på 60 meter under gårsdagens friidrettsarrangement på Lovisenlund. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Søndag gikk de tradisjonsrike Bøkeskog-lekene av stabelen på Lovisenlund. Nærmere 140 friidrettsglade utøvere trosset regnværet og kjempet om heder og ære på tartandekket.

DEL

Blant de mange som deltok i formiddag var ni år gamle Daniel Damskog Hovet fra Østre Halsen. Den aktive unggutten deltok både i lengde og på 60 meter.

– Jeg synes det gikk veldig bra med hoppinga. Det er ikke lenge siden jeg begynte på friidrett, og jeg har bare vært med to ganger tidligere, forteller niåringen, som for øvrig hadde noen gode lengderåd til ØPs utskremte.

– Det er viktig å ikke se ned på planken. Man bør se opp for å hoppe lengst mulig. Det er også viktig å ikke tråkke på planken for da blir hoppet dødt, og det skjedde én gang med meg i dag.

Friidrettsspiren fra Halsen er ikke tvil om hvilken gren han foretrekker.

– Det er morsomt med lengde, men det er løping som er det gøyeste.

 

Les også: Halsen slo topplaget

Les også: Nanset snudde til seier

Løp inn til 2.-plass

13 år gamle Vilde Gulvik løp inn til 2.-plass i sitt heat på 60m.

– Jeg kom litt tregt i gang ut fra startblokka, men så fikk jeg opp farten. Jeg er fornøyd med annenplassen, og jeg var bare ni hundredeler bak persen min, forteller Veldre-jenta som løper for Larvik Turn.

– Senere i dag skal jeg også løpe 600 m, og jeg er nok bedre på den distansen enn på 60 m, legger hun til.

 

Gulvik begynte med friidrett for to år siden, men det var først i fjor at hun begynte for fullt. Nå ser hun fram til Bøkeskogstafetten om et par uker.

– Det gleder jeg meg til, avslutter Turn-utøveren.

Les også: – På hodet inn i nedrykksstriden

Les også: Ny Løkkecup-suksess for Stag

God oppslutning

– Det er ca. 350 starter og 130–140 deltakere her i dag, og det er der vi pleier å ligge. Fra egne rekker er vi bortimot 40 utøvere, og det er bra. Vi er mange flere, men det er mye som skjer disse helgene, så det er ikke alltid at det passer for alle, forteller stevneleder Arne Svardal om dagens arrangement på Lovisenlund.

Selv om værgudene ikke var i det mest samarbeidsvillige hjørnet, la ikke været en demper på aktivitetsgleden under Bøkeskoglekene.

– Været får vi ikke gjort så mye med, men vi har vært heldige med været de siste årene.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags