Gå til sidens hovedinnhold

Simen Halle Haugen tok gull i EM i terrengløp

Artikkelen er over 2 år gammel

Simen Halle Haugen tok en sterk femteplass individuelt og gull i lag for Norge i U20-klassen, sammen med blant annet fenomenet Jakob Ingebrigtsen.

I den tøffe og gjørmete løypa i nederlandske Tilburg, kom stavernsgutten som løper for Runar IL godt i gang.  Sammen med Jacob Ingebrigtsen hang Simen godt med i helt framme i teten fra start. En spanjol og en serber sprengte feltet og de fleste hadde ikke mulighet til å henge med i det drepende tempoet. 

Mot slutten av løpet fikk Simen det tøft i å henge med tettrioen, og til slutt kom han altså i mål på en sterk 5. plass. Jakob Ingebrigtsen tok sitt tredje strake gull i denne øvelsen, og han hadde god kontroll på sin spanske rival den siste kilometeren.  Simen kom i mål 18 sekunder etter sin lagkamerat, og totalt sett var det norske laget sterke nok til å ta gullet hjem til moderlandet.

– Det er stort å være med på lag-gull, det er noe ingen nordmenn har klart før, sier Simen Halle Haugen som er brukbart fornøyd med sitt individuelle løp.

– Jeg hang bra med fra start, men jeg ble ganske stiv mot slutten. Da ble det tøffe sekunder å ta igjen, sier stavernsgutten.

– Med tanke på merittene til de fire beste, og at minst to av dem satser mye på terrengløp, var prestasjonen til Simen strålende. Jeg er sikker på at hans innsats motiverer unge talenter i Larvik og Sandefjord, tilføyer mamma og trener Gunhild Halle Haugen på telefon fra Nederland etter målgang i det NRK 2-sendte løpet.

Kommentarer til denne saken