Tok bronse i veteran-VM

BRONSE: Elise Marie Wåle (høyre) tok ny personlig rekord og norgesrekord i vektkast i aldersklassen 75-79 år. Førsteplassen gikk til Janicke Lorraine Barnes fra Australia, Tiia Krutob fra Estland kom på andre.

BRONSE: Elise Marie Wåle (høyre) tok ny personlig rekord og norgesrekord i vektkast i aldersklassen 75-79 år. Førsteplassen gikk til Janicke Lorraine Barnes fra Australia, Tiia Krutob fra Estland kom på andre. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter operasjon av begge hoftene kunne ikke Elise Marie Wåle fått et bedre comeback på idrettsbanen.

DEL

– Det var veldig gledelig og overraskende. Det var veldig uvventa, jeg hadde ikke helt trodd på medalje, så det var veldig rørende å få en bronse, sier 76-åringen fra flyplassen i Malaga. Kastet hennes på 11, 6 meter holdt akkurat til en bronsemedalje, kun to centimeter foran 4. plass.

– Jeg måtte virkelig kjempe. Det var stor kamp om medaljene.

Kastet hennes holdt også til ny aldersbestem Norges rekord og personlig rekord.

Omskolert etter hofteoperasjon

Wåle er egentlig gammel sprinter og hekkeløper, men de siste årene har hun slitt med hoftene. Og i fjor hasteopererte hun begge hoftene.

– På grunn av mange smerter i hoftene har jeg tatt en pause fra friidretten. Så opererte jeg den ene hofta i januar og den andre i september i fjor, og siden har jeg ikke merket noen ting. Så jeg er egentlig omskolert kaster.

Comebacket på idrettsbanen utnyttet hun til det fulle.

– Jeg er veldig fornøyd med kastet mitt, det var et godt kast.

Flere gode plasseringer

– Å ta medalje i VM etter å ha byttet ut to hofter er søren meg bra, sier Larvik Turn-kollega Heidi Barth.

Selv ble hun nummer fire på 300 meter hekk, nummer fem på 100 meter og fikk en 7. plass på 200 meter.

– Vi ønsker å vise at man kan drive med friidrett i voksen alder også. Det har vært et helt fantastisk mesterskap med over 8000 deltakere fra hele verden. Mange flotte prestasjoner og den eldste som deltok var 102 år gammel, forteller Barth.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags