Frode Hamres lisens i fare?

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Travtrener Frode Hamre kan få trøbbel etter at broren Atle Hamre har kjørt hestene hans på Jarlsberg Travbane.

DEL

I verste fall kan den meritterte treneren miste lisensen sin i følge generalsekretær i Det Norske Travselskap, Rune Gustavsen, som skal møte Frode Hamre på mandag om saken. Det melder VG tirsdag sammen med bilder av det som skal være Atle Hamre under kjøring på Jarlsberg. Hamre selv har ikke ønsket å kommentere bildene.

Atle Hamre er utestengt fra norske travbaner på livstid og har heller ikke lisens til å drive som kusk eller trener. Nå reagerer Øystein Dale, daglig leder ved Jarlsberg Travbane, og krever handling fra travselskapet.

- Det finnes ingen sanksjonsmuligheter mot Atle Hamre, men det er naturlig at man vurderer å suspendere lisensen til Frode Hamre. Det er han som trener hestene som er blitt kjørt av Atle Hamre. Vi har gitt Frode Hamre en anledning til å rette på atferden, men vi registrerer at så ikke skjer. Nå er vår tålmodighet oppbrukt, for å si det sånn, sier Dale til VG.

Dale hevder overfor VG at Atle Hamre har vært på banen deres ukentlig, og ønsker derfor at DNT skal gå på ansvarlig trener Frode Hamre.

Skal i møte med Jarlsberg-ledelsen

Frode Hamre er foreløpig sparsommelig med kommentarer inntil han har fått snakket med Gustavsen og DNT.

- Det eneste jeg kan si, er at jeg skal i et møte med Gustavsen på mandag og får høre hva de kommer med da før jeg svarer dem, sier Hamre til ØP.

Han opplever ikke situasjonen som spesielt behagelig og har registrert at lisensen hans kan stå på spill.

- Samtidig så var dette noe som skjedde da jeg var på en sjelden ferietur i Thailand og det er nytt for meg. Jeg fikk bildene som ble tatt tilsendt på telefon, men kommenterte dem ikke da ettersom jeg ville ha fred og ro på ferie, sier travtreneren med virke fra Ullleberg Gård i Larvik.

Til svenske Aftonbladets Trav365 forteller han at det var sykdom som gjorde at Atle steppet inn og kjørte noe hurtigarbeid .

Generalsekretær Gustavsen i DNT synes lite om kjøringen til Atle Hamre og og sier videre til VG at de ikke kan sitte og se på at en person ignorer en dom i norsk rettsvesen.

- Jeg kan fortelle mer etter mandagens møte, avslutter Frode Hamre til ØP.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags