Frøyd vant bronsemedaljen, og dermed befestet Stavern-gutten sin posisjon som medaljegrossist.

Med 125 kg. i rykk og 136 kg. i støt var Jostein Frøyd åtte kg. fra gullet i klasse 77 kg. Ronny Matnisdal fra Vigrestad tok gullet, mens Steinar Kvame fra Tambarskjelvar sikret seg sølvmedaljen under stevnet i Spydeberg.

Frøyd ledet faktisk etter at han fikk full uttelling i rykk, men i støt ble det litt for tungt, bokstavelig talt, å holde på ledelsen.

- Mange ble nok overrasket over at jeg ledet. Jeg fikk til et maksimalt løft, men 144 kg. i støt ble for tøft, sier Frøyd - som klarte 136 kg. på sitt andre forsøk.

Hardhausen fra Stavern er uansett veldig godt fornøyd med en ny NM-medalje, og han har nå imponerende fire gull, fire sølv og to bronsemedaljer totalt.

- I det siste har jeg jobbet mer enn før, og dermed har jeg ikke hatt anledning til å trene like mye som tidligere. For tiden er jeg tre til fem dager i uka for å trene i Stavernshallen, sier 26-åringen som har redusert sin vekt fra 85 til 77 kg. siden i høst.

Fredag var for øvrig Larvik AKs veteraner i aksjon under NM, og Roald Bjerkholt kom hjem med sølv i klasse 94 kg., Terje Gulvik sikret seg samme valør i klasse 85 kg., mens Tormod Jensen fikk med seg en gullmedalje hjem fra Spydeberg i klasse 77 kg.

Det ble med andre ord en oppløftende og innbringende helg for de sterke karene i Larvik Atletklubb.